Wereldbeker kajak sprint: Artuur Peters 5e, Bram Sikkens 6e in Tsjechië

za 21 mei 2022 14:41
De eerste wereldbekermanche sprint kano/kajak vindt plaats in Racice, in Tsjechië.
Artuur Peters (archief).

In Racice, in Tsjechië, vindt de eerste wereldbekermanche kano/kajak sprint plaats. Artuur Peters en Bram Sikkens finishten vandaag respectievelijk 5e en 6e in de A-finale van de K1 1.000m en K1 500m. De vrouwen-K4 werd 6e in de B-finale.

Peters en Sikkens plaatsten zich gisteren allebei dankzij een derde plaats in hun halve finale.

De 25-jarige Peters had 3'27"49 nodig voor zijn kilometer, iets meer dan 3 seconden boven de tijd van de Portugese winnaar Fernando Pimenta. De Belg was 8 tienden van het podium verwijderd.

In de halve kilometer waren de verschillen kleiner. Sikkens eindigde zesde op 1"69 van winnaar Jakob Thordsen uit Duitsland. De 26-jarige Belg was bijna een seconde trager dan de vijfde.

In de K4 bij de vrouwen werden Lize Broekx, Hermien Peters, Camille Dewaele en Amber Van Broekhoven vrijdag zesde in hun halve finale over 500 m, in de B-finale vandaag deden ze een plaatsje beter. Met 1'36"18 waren ze iets minder dan 3 seconden trager dan de Franse winnende boot (1'33"48).