De vrouwen van Gantoise zijn de oververdiende hockeykampioen

zo 8 mei 2022 15:05
Gantoise mag de trofee in de lucht steken.

Gantoise is voor het tweede jaar op een rij kampioen bij de vrouwen. Na winst in de heenwedstrijd van de finale gisteren (1-3) won Gantoise vandaag ook de return, ditmaal met 3-0. Het is een oververdiende titel voor de blauw-witte garde.

Meer kun je een titel niet verdienen

Gantoise heeft de hele competitie bij de dames gedomineerd. Ook in de play-offs was er geen kruid gewassen tegen "Blue white".

Zaterdag blikte Gantoise in Louvain-la-Neuve de concurrentes van Dragons in met 1-3, vandaag was Gantoise opnieuw te sterk voor Dragons.

In het eerste kwart scoorde Ambre Ballenghien de 1-0 met een strafbal. Vroeg in het tweede kwart verdubbelde Alix Gerniers de score na een strafscorner tot 2-0.

Dragons probeerde er nog wel iets van te maken, maar moest zijn meerdere erkennen in Gantoise. Toen Ballenghien in de eerste minuut van de tweede helft na een mooie actie van Emilie Sinia van dichtbij de 3-0 binnentikte, was de match gespeeld.

Nadat het de hele competitie gedomineerd heeft, neemt Gantoise voor het tweede jaar op rij de titel mee naar huis. Dragons is - ook al - voor het tweede jaar "the best of the rest".

"We hebben supergoed gespeeld in deze finales. We verdienen de titel", zei een dolgelukkige Hélène Brasseur.

"Onze bedoeling was om ook in deze wedstrijd snel te scoren en dat is ons gelukt. We hebben er alles aan gedaan om deze titel binnen te halen."

Voor Gantoise is het de 4e landstitel in de geschiedenis. Vorig jaar kroonde het zich dus ook al tot kampioen, net als in 2006 en 2009. Dragons uit Brasschaat wacht intussen al van 1994 op een nieuwe titel.

Einde: Gantoise pakt de titel!

De 3-0 is op het bord blijven staan. De Gentse dames zijn voor het tweede jaar op een rij kampioen van België.

De speelsters en hun supporters zijn door het dolle heen.

14:42
14:41

Gantoise diept bonus uit

We zijn aan het einde van het 3e kwart beland en Gantoise heeft zijn voorsprong nog wat uitgediept, tot 3-0.

Meteen na de rust scoorde Ballenghien op aangeven van Emilie Sinia van dichtbij het 3e Gentse doelpunt. Dragons laat het hoofd niet hangen, maar het is nu wel duidelijk dat Gantoise zijn titel zal verlengen.

14:15
14:14

Rust: 2-0

Gantoise mag met 2-0 gaan rusten. Ambre Ballenghien scoorde de 1-0 met een strafbal, na een strafcorner verdubbelde Alix Gerniers de score.

De titel voor de Gentse dames is zo goed als binnen, al probeert Dragons er nog wel iets van te maken.

14:05
14:04

Gantoise al snel op rozen

Dragons staat met de rug tegen de muur, want aan het begin van het tweede kwart staat Gantoise al 2-0 voor. De landskampioen heeft de wedstrijd in handen, kan Dragons nog voor een straffe remonte zorgen?

13:30

Start terugwedstrijd

Kan Dragons de 3-1-nederlaag van gisteren nog rechtzetten tegen Gantoise? De terugwedstrijd is van start gegaan, op deze pagina blijf je op de hoogte van het scoreverloop.

Dragons-Gantoise: 1-3

Met Gantoise en Dragons stonden dezelfde teams als vorig jaar in de hockeyfinale bij de vrouwen. Gantoise hoopte haar landstitel te verlengen, Dragons hoopte dan weer op een eerste titel sinds 1994.

In het eerste kwart waren het vooral de Gentenaars die zich lieten gelden. Dat overwicht werd via speerpunt Ballenghien al snel omgezet in een voorsprong, met haar 24e treffer van het seizoen.

Ook in het tweede kwart bleef Gantoise de beste ploeg. Na een knappe aanval over verschillende stations kwam de bal voor de stick van Gasparie, die maar binnen hoefde te tikken.

Nog voor de rust leek het al pompen of verzuipen voor Dragons, de Antwerpenaren mochten blij zijn dat er bij de pauze slechts 0-2 op het bord stond.

Gantoise had de controle en ook in het derde kwart leek er geen vuiltje aan de lucht, zeker nadat Schreurs de 0-3 binnenwerkte. Maar uit het niets greep Dragons nog een reddingsboei vast.

Na een foutje van Vandenborre volgde een strafcorner voor Dragons, die na wat geharrewar binnen werd getikt door de jonge Mariën. De thuisploeg vond een tweede adem. Die zal het zondag nodig hebben om de kloof op te halen.

05/05/22
20:49

Gantoise staat zowel bij de mannen als de vrouwen in de hockeyfinale

16:42

Live op Sporza

Zaterdag spelen Dragons en Gantoise de heenmatch van de finale. Die kunt u rechtstreeks op deze pagina bekijken. Op televisie of VRT NU zapt u naar Eén.

14:53

Wie kroont zich tot landskampioen hockey?

In Louvain-la-Neuve strijden titelverdediger Gantoise en Dragons (uit Brasschaat) dit weekend om het kampioenschap. Zaterdag om 13.30 uur spelen ze de heenmatch, zondag om 13.30 uur volgt de terugmatch.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de finale.