Ga naar de inhoud

De laatste Amstel Gold Race van Philippe Gilbert: "Geen topvorm, maar ik ben wel verbeterd"

 vr 8 april 2022 09:34
Philippe Gilbert begint aan zijn laatste rondje klimklassiekers.

4 keer won hij de Amstel Gold Race, maar Philippe Gilbert (39) houdt weinig rekening met een 5e overwinning in Nederlands Limburg tijdens zijn laatste profseizoen. Al voelt hij wel dat er beterschap in de lucht hangt. "Ik ben verbeterd", spreekt de ancien van Lotto-Soudal zichzelf moed in.

De Amstel in 2010, 2011, 2014 en 2017 en tussendoor het WK in 2012: Philippe Gilbert houdt van Valkenburg en omgekeerd.

 

Komende zondag houdt hij er nog één keer halt, maar de 39-jarige Gilbert - die eind dit jaar stopt - figureert amper op een favorietenlijstje.

 

"Ik ben niet in topvorm", verklaarde hij vanochtend op een persmoment, "maar ik voel me wel veel beter dan de voorbije weken."

 

"Met mijn vertrouwen is het al veel beter en de verwachtingen liggen hoger. Al is het momenteel nog iets te vroeg om over ambities te spreken."

 

"Er zijn vraagtekens, maar ik voel dat mijn vorm op komst is. Ik hoop echt dat ik de finale kan rijden met de beste renners."

Met mijn vertrouwen is het al veel beter en de verwachtingen liggen hoger. Al is het momenteel nog iets te vroeg om over ambities te spreken.

Philippe Gilbert

Gilbert zal zondag naar eigen zeggen tevreden zijn als hij "een rol heeft gespeeld" en "iets kan doen voor zichzelf of de ploeg".

 

"In de laatste koersen was ik gewoon aan het volgen en kon ik niets doen. Dat was niet leuk, maar de Volta Limburg Classic van zaterdag heeft me vertrouwen gegeven."

 

"Ik kon er aanvallen en ik kon ook enkele aanvallen beantwoorden. Ik ben dus verbeterd."

"Mijn toekomst? Ik wil geen overhaaste beslissing nemen"

De toekomst van Gilbert kwam ook weer ter sprake. Weet hij al wat hij zal uitspoken na zijn carrière als prof?

 

"We zijn nog maar april", bleef hij op de vlakte. "Als prof moet je veel tijd investeren in dit vak. Het is lastig om dus nu al aan de toekomst te denken."

 

"Ik wil geen overhaaste beslissing nemen en wacht dus even af. Ik geef nog alles voor mijn passie, daarna is er tijd om aan andere projecten te werken. Alles op zijn tijd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.