Victor Campenaerts na 33e plaats in Ronde: "Ik ben nog wat te veel tijdrijder"

Victor Campenaerts ziet af in de Ronde van Vlaanderen.

Victor Campenaerts rijdt een opvallend voorjaar, maar in de Ronde van Vlaanderen kwam hij nog te kort voor een goed resultaat. "Het was een zaak van aanklampen, ik heb nog een tikkeltje te weinig uithoudingsvermogen om mee te spelen."

Lotto-Soudal had met de jonge Sebastien Grignard een mannetje in de vroege vlucht, maar toen Van der Poel en Pogacar hun troefkaarten op tafel gooiden, moesten de kopmannen van de ploeg passen: Victor Campenaerts eindigde als 33e, Tim Wellens 43e.

 

"Het was voor mij krachten sparen tot aan de Berg Ten Houte, waar ik een eerste serieuze inspanning leverde", legt Campenaerts uit. "De tweede beklimming van de Oude Kwaremont werd aan een ziedend tempo afgewerkt, maar ik voelde me er nog best in orde." 

 

"Daarna was het echter zaak van aanklampen. Samen met Tim bevond ik me in een degelijke positie, maar het was duidelijk dat de sterkste renners waren gaan vliegen. Toen werd ook duidelijk dat het beste er bij mij af was."

De tweede beklimming van de Oude Kwaremont werd aan een ziedend tempo afgewerkt, maar ik voelde me er nog best in orde.

Victor Campenaerts

Victor Campenaerts eindigde afgelopen woensdag nog als 4e in Dwars door Vlaanderen, maar dat resultaat kon hij niet herhalen.


"Om echt een goed resultaat te behalen in de Ronde van Vlaanderen ben ik misschien nog iets te veel tijdrijder en heb ik zoals eerder aangehaald nog dat tikkeltje te weinig uithoudingsvermogen om mee te spelen in een monument."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2022!
Stel je ploeg samen