Emotionele Lindsay De Vylder: "Deze wereldtitel zal de olympische wonde helen"

 za 19 oktober 2024 22:21

Lindsay De Vylder liet zijn emoties de vrije loop na zijn kunststukje op het WK baanwielrennen. "Het zelfvertrouwen dat ik volledig kwijt was gespeeld op de Spelen, heb ik nu terug", glundert de kersverse wereldkampioen in het omnium.

Toen Lindsay De Vylder op het podium een regenboogtrui om zijn schouders kreeg, ging er van alles door het hoofd van onze landgenoot.

 

"Ik heb diep gezeten na de Olympische Spelen", bekent De Vylder. "Ik had zoveel verwacht van Parijs, maar het was uiteindelijk heel slecht. Ik was mijn zelfvertrouwen volledig kwijt."

 

De Vylder droomde op de Spelen van een medaille in de ploegkoers met Fabio Van den Bossche. Maar het Belgische duo zakte door het ijs en eindigde pas 11e. Op dit WK in Denemarken ging De Vylder op zoek naar eerherstel.

 

"Op het podium staan van het omnium, zou al fantastisch geweest zijn. Maar ik had nooit durven te denken dat ik op het hoogste schavotje zou staan."

Het blijft jammer van de Spelen, maar dit zal de wonde helen.

Lindsay De Vylder

De Vylder voelde al voor de puntenkoers dat er iets moois mogelijk was. "Ik begon aan de puntenkoers in een goeie uitgangspositie, de 5e plek. Met veel renners in mijn buurt en kleine verschillen."

"Ik wist dat het voor de Nederlander Yanne Dorenbos (de leider voor de finale puntenkoers) onmogelijk was om iedereen in de gaten te houden. Ik probeerde daarom rondes te pakken."

Wat doet deze wereldtitel met het zelfvertrouwen van De Vylder? "Natuurlijk heb ik mijn zelfvertrouwen terug. Maar het blijft jammer dat de Olympische Spelen zo slecht verlopen zijn. Dit zal de wonde helen."

Gerelateerd: