Noah Vandenbranden maakt aansluiting met wereldtop: "Maar op 4 tienden stranden is echt wel zuur"

 vr 18 oktober 2024 17:11
De teleurstelling was duidelijk bij Noah Vandenbranden.

Een Belgisch record en de 5e plaats op het WK en toch was Noah Vandenbranden niet tevreden. "Ik haal net niet de race voor brons, ik ben teleurgesteld", vertelde de 22-jarige Belgische achtervolger in Ballerup.

Een Belgisch record rijden op het WK baanwielrennen en toch teleurgesteld zijn. Het overkomt Noah Vandenbranden die in de kwalificaties van de individuele achtervolging strandde op de 5e plaats, op 4 tiende seconde van de strijd om brons. "Net niet in de race voor brons, ik ben wel teleurgesteld."

 

De ontgoocheling was zichtbaar op het gelaat van Vandenbranden bij het interview. "Het is het jaar van de Olympische Spelen, dus ik had gedacht dat de concurrentie wat minder zou zijn. Maar als je dan kijkt naar de tijden..."

 

"Ik was aan het opwarmen en ik dacht: "Wtf, wat is dat hier allemaal?" Meteen een wereldrecord in de eerste rit. Om dan 5e te worden op 4 tiende seconde van de rit voor de bronzen medaille, dat is echt wel zuur."

Of ik een stap vooruit zet, dat weet ik niet. Ik had wel wat stress, ik denk dat ik mezelf te veel druk heb opgelegd.

Noah Vandenbranden

"Twee jaar geleden heb ik gezegd dat ik wou aansluiten bij de wereldtop van de achtervolging en ik ben er nu dicht bij. Daar moet ik wel blij mee zijn", zegt Vandenbranden, die eerder dit jaar voor de 2e keer Europees beloftekampioen werd.

 

"Maar of ik een stap vooruit zet, dat weet ik niet. Ik rijd maar paar tienden sneller voor mijn Belgisch record terwijl ik me echt goed voelde op training. Ik had wel wat stress, ik denk dat ik mezelf te veel druk heb opgelegd."

 

"In de eerste kilometers ben ik superhard gegaan, iets te snel zelfs. Halfweg wist ik al dat de slotkilometer heel zwaar zou worden."

"Ik zal volgend jaar wat meer op de weg focussen"

De 22-jarige Vandenbranden maakte op de Olympische Spelen in Parijs deel uit van het Belgische kwartet op de ploegenachtervolging en ziet ook een toekomst voor zichzelf op de piste.

 

"Ik ga nog blijven voortdoen, al zal ik volgend jaar wat meer op de weg focussen", zegt de renner van Team Flanders Baloise. "Dan zal het misschien iets minder worden op de piste of toch zeker een mindere voorbereiding dan dit jaar."

 

"Dit jaar was de volledige focus op de Olympische Spelen en dat zal volgend jaar toch iets minder zijn. Maar ik blijf rijden op de piste."

Gerelateerd: