Lefevere zijn huiswerk is gemaakt: jonge Italiaan Gianmarco Garofoli wordt 30e renner van de Wolfpack

 ma 14 oktober 2024 12:20

Soudal Quick-Step heeft zijn ploeg voor 2025 helemaal klaar. De Wolfpack presenteert de komst van Gianmarco Garofoli, de dertigste en laatste renner voor volgend jaar. De 22-jarige Italiaan maakt de overstap van Astana en zette zijn handtekening onder een contract van een jaar. Zo is er geen plek meer voor Gianni Moscon.

Opnieuw een beloftevolle renner die de Wolfpack compleet maakt.

 

Gianmarco Garofoli liet zich drie jaar geleden opmerken in de Ronde van de Aostavallei, een prestigieuze wedstrijd voor beloften in Italië. Hij werd er tweede in het eindklassement en won een etappe. De voorbije twee jaar was hij prof bij Astana, maar kon hij nog niet winnen.

 

Bij Soudal - Quick Step zal hij vooral zijn jonge klimmersbenen moeten tonen om op termijn een eventuele knechtpositie naast Remco Evenepoel af te dwingen.

 

"Ik ben heel blij om voor een van de beste teams ter wereld te kunnen rijden", zegt Garofoli in een eerste reactie. "Het is een geweldige kans waar ik nu al met veel enthousiasme naar uitkijk."

 

"Ik hoop de ploeg te kunnen helpen wanneer het bergop gaat en wil elke kans grijpen die zich voordoet. Het belangrijkste doel is om te groeien en een betere renner te worden. Ik heb er vertrouwen in dat dit de beste omgeving voor mij is."

 

Met de Italiaan is het huiswerk van Patrick Lefevere helemaal af. Zijn ploeg telt 30 renners voor 2025. Opvallend: met de keuze voor Garofoli is er geen plaats voor zijn landgenoot Gianni Moscon in de 30-koppige selectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
De 30 renners van Soudal-Quick Step
1. Remco Evenepoel 11. Warre Vangheluwe 21. Pascal Eenkhoorn (Ned)
2. Tim Merlier 12. Mauri Vansevenant 22. Pepijn Reinderink (Ned)
3. Ayco Bastiaens 13. Louis Vervaeke 23. Antoine Huby (Fra)
4. Gil Gelders 14. Jordi Warlop 24. Paul Magnier (Fra)
5. Yves Lampaert 15. Mattia Cattaneo (Ita) 25. Valentin Paret-Peintre (Fra)
6. Junior Lecerf 16. Gianmarco Garafoli (Ita) 26. Mikel Landa (Spa)
7. Pieter Serry 17. Andrea Noviero (Ita) 27. Luke Lamperti (VS)
8. Dries Van Gestel 18. Josef Cerny (Tsj) 28. Casper Pedersen (Den)
9. Bert Van Lerberghe 19. Ethan Hayter (GBr) 29. Maximilian Schachmann (Dui)
10. Ilan Van Wilder 20. James Knox (GBr) 30. Martin Svrcek (Slk)
Gerelateerd: