Thomas De Gendt neemt afscheid met een bericht op de sociale media: "Het is geschiedenis"

 ma 23 september 2024 08:59
Thomas De Gendt
Thomas De Gendt vorige week in de Grote Prijs van Wallonië.

Thomas De Gendt (37) is vanochtend opgestaan als gepensioneerd wielrenner. Met een bericht op het sociale medium X sluit hij zijn wielercarrière van 16 jaar af.

Gisteren heeft Thomas De Gendt in Frankrijk zijn laatste koers gereden. In Parijs - Chauny bolde hij binnen als 59e. De Lotto-Dstny-renner werd in de bloemetjes gezet op het podium.

 

"En zo komt er een einde aan een carrière van 16 jaar", schrijft De Gendt vanochtend op X. "Alles waar ik voor gewerkt heb sinds mijn 10e is geschiedenis."

 

"Maar zoals altijd is een einde het begin van iets nieuws. Ik kijk ernaar uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mister Stelvio

Thomas De Gendt gaat de geschiedenisboeken in als eeuwige aanvaller die een aantal prestigieuze overwinningen boekte.

 

Vooral zijn zege in de Giro van 2012 op de flanken van de mythische Stelvio na een indrukwekkende solo staat bij wielerliefhebbers in het geheugen gegrift. Hij sloot die Ronde van Italië bovendien af met een derde plaats in de eindstand.  

 

Tien jaar later, in 2022, won De Gendt nog een tweede rit in de Giro. Ook in de Ronde van Frankrijk was hij met twee etappezeges (in 2016 en 2019) succesvol, net als in de Ronde van Spanje, waar hij een rit won (in 2017) en de bergtrui veroverde (in 2018).     

 

De Ronde van Spanje van dit jaar was zijn 25e en laatste deelname aan een grote ronde (10x Vuelta, 9x Tour, 6x Giro). Hij werd er nog in de bloemetjes gezet naar aanleiding van zijn 500e rit in een grote ronde.

Gerelateerd: