"Dit doet heel veel pijn": afgebroken veiligheidsbar doet Tim Celen (6e) de das om in wegrit

 za 7 september 2024 14:53
Tim Celen bleef teleurgesteld achter.

Een streep door de rekening. Tim Celen kwam met torenhoge ambities naar Parijs voor zijn wegrit, maar mechanische pech sloeg hem al in de eerste ronde uit koers. "Ik weet niet goed hoe het juist gebeurd is", bleef Celen zichtbaar teleurgesteld achter.

Met een onverhoopte 3e plaats in de tijdrit kwam Tim Celen met veel vertrouwen aan de start van de wegrit op de Paralympische Spelen. Maar na nog geen ronde sloeg het noodlot toe. Een afgebroken veiligheidsbar zorgde ervoor dat Celen de voeling met de kop van de koers verloor.

"Ik denk dat ik goed vertrokken was", opende Tim Celen in het interview achteraf. "Maar in de eerste bocht schiet mijn veiligheidsbar los. Ik weet ook niet goed hoe het juist gebeurd is, want ik denk niet dat het langs achter geraakt werd."

Celen moest voet aan grond zetten en een mecanicien probeerde de veiligheidsbar te herstellen. Maar de bar kwam iets verderop weer los en zo moest Celen na de eerste ronde nog eens halt houden. Een medaille was op dat moment al gaan vliegen.

"Dit doet heel veel pijn", vertelde Celen teleurgesteld. "Ik kwam naar hier voor 1 plek en dat was het goud. Ik weet ook dat het erin zat, want ik was goed."

Ik mag niet vergeten dat ik echt goed was.

Tim Celen

Zo verlaat Celen Parijs met enkel een bronzen medaille in de tijdrit.

"Die bronzen medaille is nog het positieve aan het verhaal. Ik mag niet vergeten dat ik echt goed was. Dat pakken we mee naar Zürich (waar het WK gereden wordt)."

Voor de Belgen bleken de wegritten op de Paralympische Spelen geen succes. Zo werd Jonas Van de Steene door een Zwitser aangereden en moest hij opgeven. Zijn fiets kon niet op tijd hersteld worden, waardoor de Belgen op de team relay niet in actie konden komen.

Gerelateerd: