Transfernieuws: Mandela Keita trekt van Antwerp naar Parma

 vr 30 augustus 2024 20:37
Mandela Keita
Mandela Keita draagt niet langer rood-wit, wel blauw-geel.

Mandela Keita zal niet langer op de Bosuil te bewonderen zijn. De 22-jarige middenvelder ruilt Antwerp voor een avontuur in Italië. Keita gaat er voor oude rivaal Parma voetballen.

Parma, dat in 1993 Antwerp klopte in de finale van de Beker der Bekerwinnaars, maakt dit jaar zijn rentree in de hoogste afdeling van Italië.

 

Mandela Keita zal het van zeer dichtbij meemaken. De Belgische middenvelder ruilt de kern van Antwerp voor die van Parma.

 

De Italianen zouden naar verluidt 12 miljoen euro op tafel leggen, een bedrag dat mits bonussen kan oplopen tot 15 miljoen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze zomer maakte de Japanse doelman Zion Suzuki de overstap van STVV naar Parma. Elias Cobbaut ligt sinds 2021 onder contract bij Parma maar werd de voorbije jaren uitgeleend aan Anderlecht en KV Mechelen.

 

Parma is goed aan het Italiaans kampioenschap begonnen. Na een gelijkspel tegen Fiorentina (1-1) won het team vorig weekend van AC Milan (2-1).

 

Morgen voetbalt Parma tegen Napoli, de nieuwe club van Romelu Lukaku.

Gerelateerd: