Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Beelden achter de schermen tonen het plan van Wout van Aert: "Goed idee om voor tussensprint aan te vallen"

 wo 28 augustus 2024 13:24
Ploegleider Marc Reef feliciteert Wout van Aert.
Ploegleider Marc Reef feliciteert Wout van Aert.

Het plan van Visma-Lease a Bike en in het bijzonder ploegleider Marc Reef heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij zag in rit 10 een opportuniteit voor Wout van Aert om voor de tussensprint aan te vallen, exact wat hij deed bij zijn derde ritwinst. "Een goed plan" en "goed uitgevoerd" klonken de complimentjes in beide richtingen. 

In hun filmpje achter de schermen van de derde ritzege van Wout van Aert toonde Visma-Lease a Bike een blik in het hotel waar de ploeg verbleef.

 

Met uiteraard de traditionele speech van de dagwinnaar, maar ook van de massage op zijn kamer, terwijl hij nog iets eet met zijn zoontjes en vrouw Sarah erbij.

 

Daar kwam ook ploegleider Marc Reef hem feliciteren, bedenker van het "goede plan aan de tussensprint". "En goed uitgevoerd", repliceerde de Nederlander na het compliment. "Dat ook", grijnsde Van Aert.

 

Al was de ritwinnaar wel even zijn eigen kamernummer vergeten in alle hectiek. Gelukkig hielp de receptioniste hem uit de nood. 

Wout van Aert krijgt hulp van de receptioniste voor zijn kamernummer.
Wout van Aert krijgt hulp van de receptioniste voor zijn kamernummer.

In zijn speech bedankte onze landgenoot Reef nog eens in het bijzonder. "Winnen uit een ontsnapping is altijd speciaal, het gebeurt niet zoveel voor mij. Het idee van Marc om voor de tussensprint aan te vallen draaide heel goed uit."

 

"Laten we zo doorgaan. De benen zijn er bij iedereen en de teamgeest is hoog", sloot Van Aert ambitieus af.

 

Te beginnen met een tweede ritwinst op een rij? Het zou zomaar kunnen met opnieuw een overgangsrit met kansen voor aanvallers.

Gerelateerd: