Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

"Dat was schrikken": overstekende herten veroorzaakten valpartij in 8e etappe Vuelta

 zo 25 augustus 2024 10:52
Txomin Juaristi en Giulio Ciccone werden geveld door een hert.
Txomin Juaristi en Giulio Ciccone werden geveld door een hert.

Een bocht verkeerd inschatten, even het achterwiel van een collega aantikken ... Een valpartij is in het wielerpeloton snel gebeurd. Maar de valpartij van Giulio Ciccone en Txomin Juaristi in de Vuelta had een wel heel opvallende oorzaak: overstekende herten.

Op 16 kilometer van de streep veroorzaakte een kudde overstekende herten gisteren chaos in de 8e etappe van de Vuelta.

 

Txomin Juaristi en Giulio Ciccone werden door een hert tegen het asfalt gewerkt. Een ander dier raakte verstrikt tussen de fietsen op de volgwagen van Euskaltel-Euskadi.

 

"Net toen Txomin werd behandeld door de dokter, sprong een hert op het fietsrek op het dak van onze ploegwagen en beschadigde het twee fietsen", klinkt het bij de Baskische ploeg.

 

"Dat was schrikken, maar gelukkig liep Txomin geen verwondingen op. Hij heeft wat schaafwonden op zijn rug en kreeg een klap op zijn lenden."

 

Primoz Roglic had geen last van de onruststokers. De Sloveen won zijn tweede etappe in de Vuelta en maakte tijd goed op leider Ben O'Connor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: