Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Dure speciale editie: UAE krijgt boete van ruim 4.000 euro voor shirt tijdens Vuelta-ploegenvoorstelling

 zo 18 augustus 2024 10:35
De shirts in kwestie van UAE.

De bedenker van het idee zal eens in zijn haren krabben. UAE heeft een boete gekregen voor hun speciale shirt dat het team droeg tijdens de ploegenvoorstelling van de Vuelta. Het moest een leuk concept worden om hun ster Tadej Pogacar te eren, maar het levert de ploeg een boete op van ruim 4.000 euro. De reden? Het shirt was niet tijdig goedgekeurd.

Een toets roze en een streepje geel op de borst en rug van alle UAE-renners.

 

Met die speciale shirts verscheen het team op het podium bij de ploegenvoorstelling van de Vuelta. De kleuren symboliseerden de eindzeges van grote ster Tadej Pogacar in de Giro en de Tour van dit jaar.

 

Maar het leuke eerbetoon aan de eeuwige kopman - die niet deelneemt aan de Spaanse rittenkoers - komt de ploeg nu duur te staan. Het shirt was niet tijdig goedgekeurd, dus volgde er een staartje dat te lezen stond in het juryrapport.

 

De boete was niet mals: de 7 renners van de ploeg werden elk bestraft met 500 Zwitserse frank en een puntenaftrek van 15 UCI-punten. Ook ploegleider Marco Marcato kreeg een geldstraf van 500 Zwitserse frank. Goed voor een totaal van 4185 euro.

 

Zaterdag in de openingstijdrit kwamen de renners van UAE - zoals vooraf gepland - opnieuw in hun traditionele shirts aan de start. Het team mocht ook meteen zegevieren na tijdritwinst van de Amerikaan Brandon McNulty.

 

Al zal er dus naast de champagneflessen ook nog een andere kost ingeboekt moeten worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De shirts van UAE:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: