Lotte Kopecky leeft ontspannen toe naar omnium: "Mijn olympische campagne is geslaagd, nu schepje erbij doen"

 za 10 augustus 2024 06:24

Na haar bronzen medaille in de wegrit heeft Lotte Kopecky vertrouwen getankt voor haar passage op de piste. Zondag rijdt ze haar enige wedstrijd in het baanwielrennen: het omnium. De voorbije jaren zat het niet altijd mee voor haar op dat nummer. "Fysiek heb ik wel de kwaliteiten om dat goed af te werken, maar er zijn veel andere factoren", vertelde Kopecky na een van haar eerste pistetrainingen. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Een dag na de bronzen wegrit was Lotte Kopecky al terug te vinden op de piste. "We doen het rustig aan. Het is weer gewoon worden aan een andere positie. Normaal gezien gaat die omschakeling vlot. Daar ben ik niet bang voor."

 

Ze geniet nog altijd na van haar eerste olympische medaille. "Die ligt momenteel op mijn nachtkastje. Het is fijn om die daar te hebben."

 

Het lichaam van Kopecky lijkt ook weer helemaal hersteld te zijn. "Ik heb twee rustige dagen gehad. Intussen ben ik fysiek hersteld. De komende dagen kan ik alleen maar frisser worden."

Aan de conditie zal het normaal gezien niet mogen liggen. 

Lotte Kopecky

Shari Bossuyt is nog altijd geschorst en mag niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Daarom laat Kopecky de ploegkoers links liggen en rijdt ze enkel het omnium op zondag. 

 

Op EK's en WK's finishte ze al op het podium, maar winnen lukte nog niet. "Fysiek heb ik wel de kwaliteit om dat goed af te werken, maar er zijn heel veel andere factoren."

 

"Ik hoop dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Aan de conditie zal het normaal gezien niet mogen liggen."

 

Meteen knallen in het openingsnummer, de scratch? "Ja, ik hoop om die goed door te komen. Als ik prima kan starten, is veel mogelijk."

Ik ben een van de favorieten, maar niet de topfavoriete. 

Lotte Kopecky

Lotte Kopecky probeert de druk wat af te houden. Haar grote concurrente Katie Archibald is er niet bij door een gebroken arm, maar dat kan ook een nadeel worden. 

 

"Ik ben er niet van overtuigd dat het de koers makkelijker maakt. Volgens mij ben ik een van de favorieten, maar niet de topfavoriete. Dat kan ook wel in mijn voordeel spelen."

 

Het wordt pittig zondag, want de 4 onderdelen worden afgehaspeld in een dikke drie uur. "Daar ben ik heel blij mee. Die formule is me altijd goed meegevallen."

 

"Ik fiets er normaal goed tussendoor. Anderen die iets meer sprinters of pistiers zijn, hebben het er wat moeilijker mee."

 

Wat het resultaat ook wordt, de trip naar Parijs is geslaagd. "Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen schepje bovenop wil doen. Als de kans zich voordoet, dan maakt het me wel rustiger dan dat het nu nog moest gebeuren."

programma Lotte Kopecky (Paris 2024)
zaterdag 27 juli tijdrit 6e
zondag 4 augustus wegrit 3e
zondag 11 augustus omnium 4e
Gerelateerd: