Weg medaillekans: Belgische triatlete besmet met bacterie (door water Seine?), Hammers geven forfait

 zo 4 augustus 2024 18:04

De Seine eist slachtoffers - jammer genoeg met grote Belgische gevolgen. Triatlete Claire Michel is ziek door een bacterie in de darmen, die onlosmakelijk verbonden lijkt met het vervuilde water van de Seine. Daardoor moeten de Belgian Hammers forfait geven voor de gemengde triatlon, waarin ze mochten dromen van een medaille.

Wat de Belgische delegatie al een tijdlang vreest, is waarheid geworden.

 

Al een hele Olympische Spelen is de waterkwaliteit van de Seine een groot thema in Parijs.  Door het vervuilde water hadden heel wat atleten schrik om ziek te worden.

 

Na de individuele triatlon gebeurde dat ook effectief bij Claire Michel. De Belgische, die vorige week 38e eindigde, moest naar de dokter met maag- en darmproblemen.

 

Deelname aan de gemengde triatlon is bijgevolg onmogelijk. En omdat er geen vrouwelijke vervanger ingeschreven is in Parijs moeten de Belgian Hammers noodgedwongen forfait geven voor de wedstrijd van maandag.

Het BOIC en Belgian Triatlon hopen alvast dat er lessen worden getrokken voor toekomstige triatloncompetities.

BOIC

"Claire Michel is zowel lid van de atletencommissie van het BOIC als van World Triathlon", klinkt het in een statement van het BOIC.


"Als atletenvertegenwoordiger zet ze zich in om de omstandigheden voor atleten continu te blijven evalueren en verbeteren. Het BOIC en Belgian Triatlon hopen alvast dat er lessen worden getrokken voor toekomstige triatloncompetities."

 

"Hierbij denken we aan trainingsdagen die kunnen gegarandeerd worden, wedstrijddagen en -formats die op voorhand duidelijk zijn en omstandigheden die niet voor onzekerheid bij atleten, entourage en fans zorgen."


De Belgische gemengde aflossingsploeg eindigde in Tokio nog vijfde op het onderdeel en droomde stiekem van een medaille.

Claire Michel eindigde 38e in de individuele triatlon.
Gerelateerd: