Judoka Matthias Casse is klaar voor zijn gouden missie: "Geen last van kwaaltjes, ik voel me heel goed"

 ma 29 juli 2024 17:18
Matthias Casse
Matthias Casse

Judoka Matthias Casse is zaterdag gearriveerd in Parijs voor zijn jacht op olympisch goud. De Belg leeft met vertrouwen toe naar dinsdag, wanneer het voor hem moet gebeuren. "Ik voel me heel goed", vertelt Casse aan Sporza.

Matthias Casse koos ervoor om zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving te blijven. De openingsceremonie liet hij aan zich voorbijgaan: hij kwam pas zaterdagmiddag toe in Parijs.

 

"Er was geen reden om vroeger te komen", klinkt het. "Parijs is niet ver en twee dagen op voorhand is vroeg genoeg om hier in mijn zone te komen. Ik doe mijn voorbereiding liever thuis, in mijn vertrouwde omgeving, dan hier in de gekte van het olympisch dorp."

 

Casse was er al bij in Rio 2016 als sparring partner voor Dirk Van Tichelt, in Tokio stond hij zelf op de tatami en pakte hij brons. "Maar toen stond ik op het podium in een lege zaal. Nu zal het helemaal anders zijn en kunnen mijn ouders, mijn broer en mijn vriendin ook komen kijken. Dat doet goed."

Hier moet het gebeuren en ik heb alles gepland om hier goed te kunnen presteren.

Matthias Casse

Dat Casse in Parijs is voor goud steekt hij niet onder stoelen of banken. "Iedereen moet hier komen om goud te halen", vindt hij. "Hier moet het gebeuren en ik heb alles gepland om hier goed te kunnen presteren."

 

"De voorbereiding is heel goed verlopen en ik voel me heel goed. Ik heb geen last van kwaaltjes. Ook dat is helemaal anders dan Tokio, toen mijn voorbereiding helemaal verstoord was. Ik heb er heel veel zin in nu."

 

Op de 1e dag van de Olympische Spelen zag Casse Team Belgium al meteen twee medailles pakken, met Remco Evenepoel en Wout van Aert. "Dat is leuk. Ik hoop dat het zo voortgaat. Het is mijn bedoeling om hier zelf ook voor een gouden medaille te zorgen", klinkt het zelfverzekerd.

programma Matthias Casse (Paris 2024)
dinsdag 30 juli -81 kg 1e voorronde winst tegen Arab
  -81 kg 2e voorronde winst tegen Ungvari
  -81 kg kwartfinale verlies tegen Nagase
  -81 kg herkansingen en halve finales (evt) winst tegen Drapeau
  -81 kg match om brons (evt) verlies tegen Lee