Trainer van tegenstander Victor Schelstraete overleden in olympisch dorp

 za 27 juli 2024 16:48
Lionel Elika Fatupaito eerder deze week op de Olympische Spelen.

Droevig nieuws vanuit Parijs. Lionel Elika Fatupaito, de Samoaanse bokscoach, is vrijdag in het olympisch dorp overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Dat werd bevestigd door het Nationaal Olympisch Comité.

De Samoaanse delegatie is op de Olympische Spelen getroffen door een tragedie: Lionel Elika Fatupaito is vrijdag overleden op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Volgens het Franse Openbaar Ministerie overleed hij "aan een natuurlijke oorzaak."

 

In een verklaring op haar website bood de internationale boksbond IBA “haar meest oprechte deelneming aan de familie, vrienden en collega's” aan.

 

"Lionels toewijding en passie voor de sport hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de boksgemeenschap. Zijn nalatenschap zal toekomstige generaties blijven inspireren. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar Team Samoa en iedereen die getroffen is door dit verlies."

 

De nationale bokscoach was in Parijs om er bokser Tupuola Ato Plodzicki-Faoagali, morgen tegenstander van Victor Schelstraete, te begeleiden. 

Gerelateerd: