Badmintonner Julien Carraggi ondanks sterke start onderuit tegen Indonesische wereldtopper

 za 27 juli 2024 18:00
Julien Carraggi verloor zijn eerste van drie poulewedstrijden.

Een sterke prestatie, maar geen punten. Badmintonner Julien Carraggi is er niet in geslaagd om te stunten bij zijn olympisch debuut. In zijn eerste poulewedstrijd tegen de Indonesische wereldtopper Jonatan Christie won hij wel verrassend de eerste set, maar daarna trok de nummer drie van de wereld het laken naar zich toe.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Julien Carraggi kreeg in zijn eerste van drie poulewedstrijden meteen een taaie tegenstander met Jonatan Christie. De Indonesiër is het nummer drie van de wereld en derde reekshoofd in Parijs, de 24-jarige Carraggi staat als nummer 52 een pak lager op de wereldranking.

 

Maar Carraggi liet zich niet intimideren en schoot uitstekend uit de startblokken. De 24-jarige Brusselaar hield in de eerste set gelijke tred met Christie en sloeg genadeloos toe in money time. Het eerste setpunt was meteen het goede: met 21-18-winst zorgde Carraggi voor een flinke verrassing.

 

Christie stond plots onder druk en krikte zijn niveau op in de tweede set. Na een mindere start kon Carraggi de Indonesiër even weer bijbenen, maar het verschil bleek uiteindelijk toch te groot. Een ontketende Christie pakte de tweede set met duidelijke 21-11-cijfers.

 

In de beslissende derde set speelde Christie zijn ervaring uit, terwijl Carraggi te veel fouten maakte. Toch dwong hij Christie in de slotfase nog enkele keren in de fout, maar die liet zich niet uit zijn lood slaan. Carraggi werkte het eerste van vijf wedstrijdpunten nog weg, maar bij het tweede was het wel raak voor Christie.

 

Maandag speelt Carraggi zijn tweede poulewedstrijd tegen de Indiër Lakshya Sen. Enkel de groepswinnaar stoot door.

"Mijn werk werpt zijn vruchten af"

"Ik ben heel tevreden over mijn eerste set", reageerde Carraggi. "Hier ben ik al weken mee bezig, om niet te zeggen: maanden en jaren."

"Er was veel sfeer met veel Belgen. Mijn familie was hier, mijn vriendin. Dat heeft me veel energie gegeven."

"Ik moet vooral de laatste set analyseren richting mijn volgende match. Maar het stemt me tevreden dat al het werk van de voorbije maanden zijn vruchten afwerpt."

programma Julien Carraggi (Paris 2024)
zaterdag 27 juli Julien Carraggi - Jonatan Christie (Ino-3) groepsfase 1-2
maandag 29 juli Julien Carraggi - Lakshya Sen (Ina) groepsfase 0-2
forfait Julien Carraggi - Kevin Cordon (Gua) groepsfase forfait
stand groep L
    M W V sets
1. Jonatan Christie (Ino-3) 1 1 0 2-1
2. Lakshya Sen (Ina) 1 1 0 2-0
3. Julien Carraggi 2 0 2 1-4
. Kevin Gordon (Gua) - opgave