De generale repetitie waar ze op gehoopt hadden: Red Lions winnen laatste olympisch oefenduel van Nederland

 di 23 juli 2024 15:57
De Red Lions verdedigen hun olympische titel in Parijs.

Geen betere manier om de Olympische Spelen in te gaan. De Red Lions hebben dinsdagmiddag hun laatste vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op de Olympische Spelen met 1-0 gewonnen van eeuwige concurrent Nederland. Een deugddoende prestatie na wat twijfels in hun uitzwaaipartij.

De Belgische hockeymannen verdedigen in Parijs hun olympische titel. Ter voorbereiding daarvan speelden ze twee vriendschappelijke wedstrijden in de Franse hoofdstad. Maandag wonnen ze met 4-1 tegen Frankrijk.

 

Vanmiddag wonnen de Red Lions hun laatste wedstrijd voor de Spelen met 1-0 van Nederland. Cédric Charlier zorgde in Colombes, nabij Parijs, voor het enige doelpunt. De wedstrijd werd gespeeld volgens een format van twee keer vijftien minuten.

Voor de Red Lions komen deze overwinningen geen dag te vroeg. Ze wisten hun laatste oefenwedstrijd op Belgische bodem niet te winnen tegen Zuid-Afrika en speelden 2-2 gelijk. Een "off-day" noemde Victor Wegnez het.

 

Om hun olympische titel te verdedigen, spelen onze Belgische hockeymannen zaterdag (27 juli) hun eerste groepswedstrijd tegen Ierland. Daarna volgen Nieuw-Zeeland, Australië, India en Argentinië.

 

De top vier van elke poule stoot door naar de kwartfinales.

Terug naar België

De Red Lions konden na afloop van de wedstrijd rekenen op een tevreden bondscoach.

 

"Het belangrijkste van zo'n oefenduels is nagaan hoe comfortabel we zijn wanneer we ons spel spelen. Je moet aan de bal kunnen brengen wat je wil. De timing moet kloppen, net als de tactiek, zowel op verdedigend als aanvallend vlak. We voelen dat dit helemaal in orde is", zei bondscoach Michel van den Heuvel.

 

Als uittredend olympisch kampioen zullen de Belgische hockeymannen door elke tegenstander met het mes tussen de tanden worden ontvangen. Maar Van den Heuvel heeft er vertrouwen in dat zijn selectie met die extra druk om kan.

We gaan er twee nachtjes uit, onze wereld even klein maken, ontspannen, leuke dingen doen.

Michel van den Heuvel

"Het zijn zo'n ervaren atleten. We weten wat we kunnen en we verlangen van onszelf om zo goed mogelijk te presteren en onze titel te verdedigen. We beseffen dat de concurrentie met de standaard die wij in Tokio hebben neergezet alleen maar gegroeid is, maar dat maakt de uitdaging enkel groter."

 

De Red Lions reisden als eerste Belgische atleten naar Parijs vorige week, maar keren nu enkele dagen terug naar België.

 

"We gaan er twee nachtjes uit, onze wereld even klein maken, ontspannen, leuke dingen doen", legt Van den Heuvel uit. "Daarna keren we terug, maar de focus zal de hele tijd op die eerste wedstrijd tegen Ierland gericht zijn."

Gerelateerd: