Johan Bakayoko blikt met dubbel gevoel terug op EK: "Ik had meer willen spelen"

 do 18 juli 2024 12:21
Johan Bakayoko kwam 46 minuten in actie op het EK.

Na een korte vakantie is Johan Bakayoko (21) al opnieuw aan de slag bij zijn club PSV. Maar op trainingskamp in Duitsland heeft hij het EK nog niet helemaal losgelaten. De vleugelaanvaller blikte er nog eens terug op zijn eerste grote toernooi bij de Rode Duivels, maar kijkt ook vooruit. "Ik ben klaar voor de top."

Onder Domenico Tedesco maakte Johan Bakayoko zijn debuut voor de Rode Duivels in maart 2023. Hij was geregeld basisspeler in de oefen- en kwalificatiewedstrijden, maar op het EK in Duitsland stond hij geen enkele wedstrijd in de basis. Tegen Slovakije en Oekraïne viel hij in, goed voor 46 minuten speeltijd.

"Het was een mooie ervaring om het voor de eerste keer mee te maken", blikt de jonge vleugelaanvaller terug in Nederlandse blad Voetbal International. "Alles is top geregeld en je speelt met en tegen de beste spelers. Ook de grote betrokkenheid van iedereen in België voelen, vond ik bijzonder om te ervaren."

"Maar qua minuten heb ik niet zo veel gespeeld als ik had gewild. Heel frustrerend, vooral omdat ik op de bank het gevoel had dat ik op het veld echt iets kon betekenen voor de ploeg."

Op de bank kreeg ik het gevoel dat ik echt iets kon betekenen voor de ploeg.

Johan Bakayoko

Over komend seizoen: "Transfer kan volgend jaar ook nog"

Tijdens het EK besefte Johan Bakayoko dat hij de kwaliteiten heeft om op hoog niveau te spelen. "Ik voel dat ik klaar ben voor de top", gaat hij voort in het interview met Voetbal International. "Toen ik op het EK dagelijks met de beste spelers op het veld, merkte ik dat ik dat niveau aankon."

Het zou dan ook kunnen dat Bakayoko deze zomer de overstap maakt naar een topclub. "Ik heb het bij PSV nog altijd geweldig naar mijn zin. Ik zit dus in een luxesituatie", beseft de Rode Duivel.

 

"Het kan nu een mooi moment zijn om de stap te zetten, maar dat kan volgend jaar ook nog zo zijn."

De flankaanvaller heeft wel al een bepaald beeld van zijn volgende ploeg. "Mijn ambities liggen hoog en niet bij clubs in de middenmoot. Ik wil naar een club die zo ver mogelijk kan komen in de Champions League en die elk seizoen meespeelt om de titel."

 

Bakayoko ligt nog 2 seizoenen onder contract bij PSV.

Johan Bakayoko
Johan Bakayoko met de fans van PSV: "Ik wil naar een club die zo ver mogelijk kan komen in de Champions League en elk seizoen meespeelt om de landstitel."