Domper vlak voor de Spelen: Cynthia Bolingo loopt kuitblessure op tijdens wedstrijd in Italië

 wo 17 juli 2024 21:02
Cynthia Bolingo.

Kopzorgen voor Cynthia Bolingo 9 dagen voor de start van de Olympische Spelen. Op een atletiekmeeting in Italië deed de Belgische mee aan de 400 meter, maar ruim voor de finish moest ze de strijd staken. "Ze heeft haar kuit bezeerd", deelt haar coach het slechte nieuws.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet het beeld dat je wilt zien vlak voor de Olympische Spelen.

 

Op de meeting in Celle Ligure, Italië, schreef Cynthia Bolingo zich in op de 400 meter om haar vormpeil te meten. Die test heeft de Belgische sprintster niet goed doorstaan.

 

Drie dagen na haar optreden in La Chaux-de-Fonds moest ze ruim voor de finish de strijd staken. Ze bolde uit en ging vervolgens op de baan zitten. 

 

"Cynthia heeft haar kuit bezeerd, zoals tijdens het trainingskamp op Curaçao in april", vertelt haar coach aan La Dernière Heure. "Het is vandaag moeilijk om te zeggen of het serieus is of niet."

 

Donderdagochtend keert Bolingo terug naar België voor verder onderzoek. Geruststellend is het nieuws voor de Belgische - die in het verleden heel wat blessureleed kende - alvast niet.

 

Zo zag ze haar olympische droom in het water vallen vlak voor Tokio.

programma Cynthia Bolingo (Paris 2024)
maandag 5 augustus 400 meter reeksen 12.19 uur 8e in reeks - naar herkansing
dinsdag 6 augustus 400 meter herkansingen  11.20 uur niet gestart