Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Arnaud Démare gedeclasseerd na manoeuvre bij Van Aert in de sprint, ook Cavendish bestraft

 do 11 juli 2024 18:06
Arnaud Démare verliest zijn 3e plek.

Arnaud Démare is zijn derde plek in de rituitslag nog kwijtgespeeld. De Fransman sloot Wout van Aert in volle sprint in tegen de hekken, waardoor onze landgenoot de benen stil moest houden. De jury plaatste Démare achteraan in de groep, net als Mark Cavendish.

De sprintetappes in deze Tour de France blijven maar commotie opleveren. Op 200 meter van de streep blokkeerde Arnaud Démare de weg van Wout van Aert.

 

Onze landgenoot moest enkele pedaalslagen overslaan en kwam zo nipt te laat voor de ritzege. Arnaud Démare sprintte naast Van Aert nog naar de 3e plek.

 

Maar die podiumplaats is de Fransman nu dus kwijt. De jury oordeelde dat het manoeuvre van Démare niet door de beugel kon en plaatste hem als voorlaatste van het peloton in de uitslag.

 

Niet als laatste, dus. Want ook Mark Cavendish werd nog gedeclasseerd. De Britse spurtbom maakte een diagonale beweging en werd daarvoor bestraft.

 

Van Aert zal alvast blij zijn dat de jury zijn regels nu consequent doortrekt, maar de ritzege levert het hem helaas niet meer op.

Gerelateerd: