Slechts 16 Russen en 17 Wit-Russen willen onder neutrale vlag deelnemen aan Spelen

 di 9 juli 2024 22:09
Olympische Spelen
Russen en Wit-Russen kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen als neutrale atleten. Niet iedereen is het daar mee eens.

Amper 33 Russische en Wit-Russische atleten hebben de uitnodiging van het IOC aanvaard om onder neutrale vlag deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs, een pak minder dan verwacht. 

Door de oorlog in Oekraïne zijn (Wit-)Russische sporters onder de eigen vlag niet welkom op de Olympische Spelen. Individuele atleten kunnen wel toelating krijgen om onder neutrale vlag deel te nemen. 

 

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte een lijst bekend met atleten die zo naar Parijs konden afzakken. 19 Russen en 7 Wit-Russen hebben die uitnodiging nu afgeslagen. Onder meer de worstelaars, judoka's en gymnasten passen voor de Spelen.

 

Het IOC had nochtans een 50-tal atleten onder neutrale vlag verwacht, maar voorlopig zijn het er maar 33: 16 Russen en 17 Wit-Russen. Een groot verschil met de Spelen in Tokio, waar 330 Russen en 104 Wit-Russen aanwezig waren.

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen
Gerelateerd: