Klaar voor het slotakkoord van dit EK? De planning en het speelschema van de laatste wedstrijden

 zo 7 juli 2024 06:32
Nog 3 wedstrijden te gaan op dit EK.

Wie, wat, waar, wanneer en hoe? Nu de kwartfinales ook al achter de rug liggen, kan de focus helemaal op de slotwedstrijden van dit EK. In de komende week wachten nog 3 nagelbijters. Hieronder een blauwdruk voor het EK in de laatste rechte lijn.

Speelschema

De kwartfinales stelden niet teleur op dit EK. Tot 3 keer toe kregen we verlengingen, tweemaal waren zelfs strafschoppen nodig om een winnaar te kennen.

 

Vooral Spanje-Duitsland blijft hangen. De finale avant la lettre leverde misschien wel de aantrekkelijkste partij van het toernooi op. Uiteindelijk zijn het de Spanjaarden die dankzij een rake kopbal verder bekeren.

 

Ook Nederland zorgde gisteren voor het nodige spektakel. Het draaide tegen Turkije een scheve situatie om in het slot en zo mag ook Oranje nog dromen.

 

Topfavorieten Engeland en Frankrijk presteerden andermaal ver onder de verwachtingen, maar staan wel waar ze moeten staan: bij de beste 4.

Vandaag en morgen gaat het toernooi twee dagen op slot, maar niet getreurd: op dinsdag 9 juli keren we al terug met de eerste halve finale in München. Daar nemen Spanje en Frankrijk het tegen elkaar op om 21 uur.

U hoort het al: een affiche die het wachten waard is.

Op woensdag 10 juli is de andere halve finale dan weer ingeroosterd. In Dortmund spelen Nederland en Engeland om 21 uur onderling voor een ticket voor de finale.

Op zondag 14 juli kent het EK dan uiteindelijk zijn climax.

De langverwachte finale zal plaatsvinden in Berlijn tussen het beste team uit de gevreesde linkertabelhelft - Spanje of Frankrijk - en de rechterkolom, waarin buurland Nederland op het allerhoogste mikt.

En belangrijk: op het EK zal er traditiegetrouw geen troostfinale gespeeld worden.

Finale
speeldag 1

Live bij Sporza

Uiteraard zit je bij Sporza goed om helemaal geen seconde van het EK te missen. 

 

Alle wedstrijden worden uitgezonden op onze televisiekanalen, op de website en in de app voorzien we telkens ook livestreams en tekst. Ook Radio 1 brengt steeds uitzendingen met deskundig commentaar. 

Speelschema op tv
Halve finales
dinsdag 9 juli Spanje - Frankrijk vanaf 20.35 uur op VRT 1
woensdag 10 juli Nederland - Engeland vanaf 20.35 uur op VRT 1
Finale
zondag 14 juli ntb vanaf 20.30 uur op VRT 1

Speel zelf mee!

Ook de finaleweken voor het virtuele toernooi zijn aangebroken.

 

Vergeet je EK-pronostiek niet in te vullen en vergaar eeuwige roem bij je vrienden, familie of collega's. Wie raadt uiteindelijk de meeste juiste scores en kan onze BV's kloppen?

 

Of als je liever een stapje verder gaat: kruip in de schoenen van Ronald Koeman, Gareth Southgate, Julian Nagelsmann en vele anderen en maak nog enkele spraakmakende wissels/transfers voor jouw ultieme ploeg in de EK-manager.

 

Succes!

Gerelateerd: