Thibau Nys valt net naast podium op BK: "Ik had de benen om iets moois te laten zien"

 zo 23 juni 2024 17:49
Thibau Nys probeerde het een paar keer in Zottegem.

In een koninklijke sprint op het BK in Zottegem viel Thibau Nys net naast het podium. De 21-jarige Nys had ook de benen om mee de koers te maken. "Dat er nog 15 kansen komen? Zo denk ik niet, elke kans die je mist, is weg." 

Thibau Nys was vooraf als een van de kanshebbers genoemd en de jonkie van Lidl-Trek drukte ook zijn stempel op het koersverloop in Zottegem. Dat was ook de bedoeling.


"We waren met de ploeg hier om aanvallend te koersen en niet te mikken op de sprint, want tegen die echt snelle mannen komen we te kort. We hebben onze kaarten perfect uitgespeeld, maar het koersscenario zat niet mee om het in de juiste plooi te leggen."


"Of ik ontgoocheld ben met die 4e plaats? Ja en neen. Ik kan hier vertrouwen uit tanken en ben heel tevreden. Ik had de benen om iets heel mooi te laten zien, maar de koers was net niet hard genoeg."

Dat er nog 15 kansen komen? Zo denk ik niet, elke kans die je mist, is weg.

Thibau Nys

"Ik denk dat ik het op 2 ronden van het einde op het juiste moment probeer, maar ik had dubbele pech. Eerst dat er geen van de grote kanonnen mee was en ook dat er iemand van Lotto mee was. Anders konden we misschien naar voren rijden."


En nog was Nys niet uitgespeeld. "Op de laatste kasseistrook vond ik nog net de benen om mee te gaan met de toppers. Ik dacht dat het het perfecte scenario was, maar dan komt het peloton nog terug."


"De drie renners voor mij aan de finish hebben hun koers afgestemd op de sprint en zij hadden nog net dat extraatje over en waren explosiever in de sprint. Door het koersscenario kom ik die paar procentjes te kort voor het podium."


Nys krijgt natuurlijk nog genoeg kansen om Belgisch kampioen te worden. "Zo denk ik niet, elke kans die je mist, is weg. Volgend jaar mooi parcours in Binche? Laat maar komen!"

Gerelateerd:

Uitslag BK wielrennen 2024

naamresultaatploeg
1
Arnaud De Lie
4:55:19
Lotto - DstnyLTD
2
Jasper Philipsen
+0
Alpecin - DeceuninckADC
3
Jordi Meeus
+0
BORA - hansgroheBOH
4
Thibau Nys
+0
Lidl - TrekLTK
5
Wout van Aert
+0
Team Visma - Lease a BikeTVL
6
Tim Merlier
+0
Soudal - Quick-StepSOQ
7
Lennert Van Eetvelt
+0
Lotto - DstnyLTD
8
Laurenz Rex
+0
Intermarché - WantyIWA
9
Oliver Naesen
+2
Decathlon - AG2R - La Mondiale TeamDAT
10
Milan Menten
+2
Lotto - DstnyLTD