Skateboardster Lore Bruggeman zo goed als uitgeteld voor Olympische Spelen

 za 22 juni 2024 11:46
Lore Bruggeman
Lore Bruggeman in actie in Boedapest.

Het ziet ernaar uit dat ons land deze keer geen skateboarders zal afvaardigen naar de Olympische Spelen. Op het kwalificatietoernooi in Boedapest heeft Lore Bruggeman (22) niet de nodige punten kunnen sprokkelen. "De kans is zeer klein dat ze Parijs haalt", beseft Kevin Bronckaers van Skate Vlaanderen.

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest kunnen de skateboarders dit weekend een ultieme gooi doen naar een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

 

Lore Bruggeman had wat goed te maken na haar offday vorige maand in Shanghai (China).

 

"In Boedapest zette ze wel de run neer die ze voor ogen had. Daar heeft ze ook de nodige punten voor gekregen, maar onvoldoende voor een plaats in de halve finales", vertelt Kevin Bronckaers, technisch directeur skateboarden bij Skate Vlaanderen.

 

Met een score van 49.28 eindigde Bruggeman op de 21e plaats in de reeksen, de top 16 stoot door naar de halve finales.

 

"En die halve finales had ze wellicht nodig om op te rukken op de olympische ranglijst voor Parijs", weet Bronckaers. 

 

Die ranglijst wordt afgesloten na het kwalificatietoernooi in Boedapest. "De kans is zeer klein dat Lore de Spelen haalt. We geven het nog 10 procent."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tieners klaarstomen voor LA en Brisbane

Op de Olympische Spelen van Tokio stond skateboarden voor het eerst op het programma.

 

Met Axel Cruysberghs en Lore Bruggeman had ons land twee deelnemers in het olympisch skatepark, op de Place de la Concorde in Parijs zal wellicht niemand voor Team Belgium skaten.

 

Kevin Bronckaers: "Naast Lore zetten we vol op de jeugd in. Met tieners als Mila Coolen, Beau Brunclair, Andrea Caizza en Noah De Jaeger mikken we op Los Angeles 2028 en Brisbane 2032. Later dit jaar nemen ze alvast deel aan het WK in Rome."

Skaten met Lore Bruggeman
Bert en Bavo stappen voor de allereerste keer op een skateboard. Lore Bruggeman, die in Tokio haar beste tricks al eens liet zien, stoomt de twee olympische dummies klaar voor een échte run. Niet alles loopt op wieltjes. Komen ze er zonder kleerscheuren en breuken van af?
woensdag 17/0416 min
Gerelateerd: