ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
2
Novak Djokovic
8360
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
7
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
9
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

Andy Murray (37) mikt na nieuwe rugoperatie op miraculeuze comeback om Wimbledon toch nog te halen

 zo 23 juni 2024 14:24
Andy Murray liep afgelopen woensdag een nieuwe blessure op.

Zien we Andy Murray (ATP-129) ooit nog terug op een tennisveld? De 37-jarige Brit verliet woensdag het toernooi van Queen's met een rugblessure en onderging vervolgens een operatie aan een cyste in de wervelkolom. Zondag verscheen via de ATP Tour het nieuws dat Murray verstek zou geven voor Wimbledon. Al werd dat bericht niet veel later al verwijderd, op vraag van het furieuze Murray-kamp.

Met zijn 37 lentes gaat Andy Murray al een hele poos mee op het tenniscircuit. Hoewel de voormalige nummer één van de wereld veel ups kende, wordt hij de laatste jaren toch vooral geplaagd door blessures.

De Schot kondigde dan ook aan dat hij op het einde van het seizoen wellicht zijn tennisracket aan de haak hangt. Maar niet zonder nog een laatste keer te schitteren op "zijn" Wimbledon én de Olympische Spelen in Parijs.

Toch lijkt het nu vooral een einde in mineur te worden. Murray moest afgelopen woensdag zijn partij tegen de Australiër Jordan Thompson (ATP-43) vroegtijdig staken wegens een nieuwe rugblessure.

De Schot ging zaterdag meteen onder het mes, maar al snel werd duidelijk dat een deelname aan Wimbledon (1 juli - 14 juli) er wellicht niet inzit. Murray's afwezigheid wordt geschat op 6 weken, al zou de tennislegende volgende week al opnieuw op het oefenveld willen verschijnen om aan zijn herstel te beginnen.

Een race tegen de tijd wordt het sowieso. Ook een vijfde deelname aan de Olympische Spelen, die op 26 juli beginnen, staat meer dan ooit op de helling.

Murray kroonde zich twee keer tot olympisch kampioen (2012 en 2016) en won naast de US Open (2012) ook twee keer Wimbledon (2013 en 2016).

Gerelateerd: