ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7015
5
Daniil Medvedev
6525
63
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
82
Andrey Rublev
4070
91
Casper Ruud
4030
10
Grigor Dimitrov
3770

Andy Murray (37) mag in Parijs gaan bikkelen voor een derde olympische titel

 zo 16 juni 2024 13:51
Murray pakte in 2016 in Rio zijn tweede opeenvolgende olympische titel.

Andy Murray krijgt deze zomer de kans op een derde olympische titel. De Schotse tennisgrootheid zit in de Britse selectie voor het tennistoernooi op de Spelen in Parijs. Murray heeft al twee olympische gouden medailles in zijn schuif liggen: hij was de beste in Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016.

Andy Murray, vandaag het nummer 97 van de wereld, is een van de vier mannelijke spelers die door coach Ian Bates zijn geselecteerd voor het enkelspel op de Olympische Spelen in Parijs. Het worden voor Murray zijn vijfde Spelen.

 

Ook Cameron Norrie (ATP 39) Jack Draper (ATP 40) en Daniel Evans (ATP 62) gaan naar Parijs, net als Katie Boulter (WTA 30) bij de vrouwen. In het dubbelspel rekent Team GB op Joe Salisbury en Neal Skupski. Mogelijk komt Murray daarin ook in actie aan de zijde van Evans.   

 

Het olympisch tennistoernooi wordt deze zomer gespeeld op het gravel van Roland Garros. Murray haalde daar een keer de finale, in 2016 tegen Novak Djokovic. Op de voorbije editie ging hij er eind mei al in de eerste ronde uit tegen de Zwitser Stan Wawrinka, een andere veteraan.

 

Murray is de enige tennisspeler (man en vrouw) ooit die twee olympische titels in het enkelspel heeft. Hij was de beste in 2012 voor eigen publiek in Londen op het gras van Wimbledon tegen Roger Federer, en in 2016 in Rio de Janeiro op hardcourt tegen Juan Martin del Potro.

 

De huidige olympische titelverdediger is Alexander Zverev. De Duitser pakte in 2021 goud in Tokio, hij versloeg toen in de finale de Rus Karen Chatsjanov. 

Murray klopt Federer en pakt goud in Londen in 2012:

Murray verlengt zijn olympische titel in Rio in 2016:

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen