Roberto Martinez zag "90 perfecte minuten" tegen Tsjechië: "We lieten hen niet profiteren van hun goal"

 wo 19 juni 2024 07:15
Martinez kon uiteindelijk opgelucht ademhalen.

Geen man die het zo vlot kan uitleggen als Roberto Martinez. Ook na de partij tegen Tsjechië pakte de Portugese bondscoach weer uit met een overtuigende persbabbel. Maar vooral: hij zag dat het goed was. "We konden na de 0-1 allemaal naar elkaar beginnen te wijzen, maar dat hebben we niet gedaan."

Roberto Martínez mocht zich gisteren toch eens op de borst kloppen.

 

Zijn gouden wissels zorgden uiteindelijk mee voor de allesbeslissende en verlossende treffer in minuut 90+2'.

 

Maar het was na de match logischerwijs vooral doelpuntenmaker Francisco Conceição die vol in de schijnwerpers belandde.

 

"Hij is het ultieme voorbeeld van iemand die zijn plekje in de groep verdient en dan toont dat hij klaar is om het team te helpen", was zijn trainer lovend. "Hij heeft een neus voor gevaar in de box en dat heeft hij ook getoond."

 

"Maar waar ik het meest van genoten heb, is dat we een team waren. Zelfs na 5 wissels. Bij die 0-1-stand was het makkelijk geweest om naar elkaar te beginnen wijzen en een groep individuen te worden, maar dat hebben we niet gedaan."

Ik wil samen met de fans groeien doorheen dit toernooi en dit waren 90 perfecte minuten daarvoor.

Roberto Martinez

Een sterke teamprestatie, dus. Maar toch was er nog een speler die wat extra complimenten verdiend had van Martinez: Man van de Match Vitinha.

 

"Hij was al heel belangrijk in onze vriendschappelijke wedstrijden. Op en naast het veld. Het is gewoon cruciaal om spelers als hem te hebben die de partij kunnen controleren. Dat deed hij vanavond."

 

"Zo bleven we de wedstrijd in handen houden en lieten we de Tsjechen niet profiteren van hun goal."

 

Wat ook belangrijk was volgens de Spanjaard? "Onze fans. Ik wil hen bedanken. We konden eigenlijk niet verliezen in zo'n sfeer."

 

"Ik wil samen met hen groeien doorheen dit toernooi en dit waren 90 perfecte minuten daarvoor. Om te groeien en om vooruit te kunnen kijken richting Turkije."

 

Al zullen de fans dan ongetwijfeld hopen dat de troepen van Martinez iets vlotter en vroeger over hun tegenstander walsen.

Gerelateerd: