Ga naar de inhoud

2 op 2: beresterke Lotte Kopecky wint opnieuw in Groot-Brittannië

 vr 7 juni 2024 16:15
Enkel Anna Henderson kon het wiel van Lotte Kopecky volgen.
Enkel Anna Henderson kon het wiel van Lotte Kopecky volgen.

Er staat geen maat op Lotte Kopecky in de Tour of Britain. Na de openingsrit heeft de wereldkampioene ook de tweede rit gewonnen. In een sprint met twee versloeg ze de Britse Anna Henderson. In de stand leidt ze met 17 tellen voor Henderson.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het kan niet op voor Lotte Kopecky in de Tour of Britain. Donderdag was onze landgenote al aan het feest in Groot-Brittannië en ook vrijdag stond er geen maat op haar.

 

Op 27 kilometer van de finish begon het te kriebelen bij Kopecky. Ze versnelde uit het peloton. Enkel Anna Henderson kon volgen. Haar naaste belager van gisteren, Letizia Paternoster, probeerde wel mee te springen, maar kon het tempo van Kopecky niet volgen.

 

Met hun tweetjes konden Kopecky en Henderson onbedreigd naar de finish rijden. In de sprint was Kopecky duidelijk te snel voor de Britse.

 

Onze landgenote verstevigt haar leiderstrui en heeft nu 17 seconden voorsprong op Henderson.

 

Morgen is het normaal gezien aan de sprinters. Het wordt afwachten welke kaart haar ploeg SD Worx-Protime zal trekken. Die van Kopecky of toch maar die van spurtbom Lorena Wiebes?

  rittenschema Tour of Britain vrouwen
        winnaar leider
06/06 rit 1 Welshpool - Llandudno 142,4 km Lotte Kopecky Lotte Kopecky
07/06 rit 2 Wrexham - Wrexham 140,1 km Lotte Kopecky Lotte Kopecky
08/06 rit 3 Warrington - Warrington 106,8 km Lorena Wiebes Lotte Kopecky
09/06 rit 4 Manchester - Manchester 99,2 km Ruby Roseman-Gannon Lotte Kopecky
Gerelateerd: