Ga naar de inhoud

Nieuwe klap voor Visma-Lease a Bike: Van Baarle en Kruijswijk lopen breuken op en missen Tour

 do 6 juni 2024 20:19
Het pechseizoen van Visma-Lease a Bike krijgt er nog een hoofdstuk bij.

Visma-Lease a Bike blijft in de hoek waar de klappen vallen. Na een rampvoorjaar en Giro-exits van Kooij en Uijtdebroeks, missen Van Baarle en Kruijswijk nu ook de Tour. Zij vielen in de 5e rit van de Dauphiné en liepen breuken op. 

Het houdt niet op voor Visma-Lease a Bike. De Nederlandse formatie zag donderdag zijn Nederlanders Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk letterlijk uit de Dauphiné vallen. Beide renners liepen daarbij breuken op en moeten forfait geven voor de Ronde van Frankrijk.

 

Van Baarle en Kruijswijk waren twee van de ergste slachtoffers van de massale valpartij in de finale van de vijfde etappe van de Dauphiné. Beide renners bleven lang tegen het asfalt liggen.

 

Ze werden afgevoerd met de ambulance richting een lokaal ziekenhuis. Onderzoek daar wees uit dat Nederlands kampioen Van Baarle zijn sleutelbeen heeft gebroken en geopereerd moet worden.  Kruijswijk heeft dan weer een kleine breuk in zijn heup opgelopen, die met rust zal genezen. 

"Erg teleurgesteld"

De Nederlandse ploeg zegt "erg teleurgesteld" te zijn dat beide renners de komende Tour zullen moeten missen. Zowel Van Baarle als Kruijswijk maakten deel uit van de geteisterde preselectie van Visma-Lease a Bike voor de Ronde van Frankrijk.


De Deense titelverdediger Jonas Vingegaard en Wout van Aert zijn na hun zware crashes in het voorjaar nog bezig met een race tegen de klok om toch tijdig fit te geraken voor de Tour, die later deze maand (29 juni) van start gaat. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: