Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
3
2
1
1
0
3
2
2
België
3
2
1
1
0
2
1
3
Slovakije
3
2
1
1
0
2
2
4
Oekraïne
3
2
1
1
0
2
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Mandela Keita (22) en verrassing Arne Engels (20) voegen zich bij EK-selectie Rode Duivels

 vr 31 mei 2024 12:13
Keita en Engels hebben nog een (water)kans om mee te gaan naar het EK.

Met Mandela Keita (22) en Arne Engels (20) heeft bondscoach Domenico Tedesco nog twee jongelingen opgeroepen om de Belgische selectie in Tubeke aan te vullen. De twee middenvelders hebben anderhalve week om zich te bewijzen, maar of een van hen straks ook mee op het vliegtuig naar Duitsland zit, is hoogst onzeker.

Bondscoach Domenico Tedesco had het dinsdag bij het bekendmaken van zijn EK-selectie al verklapt: de voorlopige selectie van 25 namen zou nog aangedikt worden met twee jongelingen.

 

Toen de Rode Duivels zich vanochtend moesten melden in het nationale oefencentrum in Tubeke, werd ook duidelijk wie de uitverkorenen zijn: Mandela Keita en Arne Engels.

 

De twee belofte-internationals werden in samenspraak met belofte-bondscoach Gilles Swerts overgeheveld. Keita en Engels trainen in de eerste plaats mee om mogelijke blessures nog op te vangen. Zo is op het middenveld bijvoorbeeld Aster Vranckx nog onzeker.

 

In principe zou een van de twee reserves het 26ste en laatste ticket kunnen krijgen voor het EK, maar Tedesco liet al verstaan dat hij ook gewoon met 25 spelers naar Duitsland zou kunnen (en willen?) afzakken. De definitieve selectiedeadline is 7 juni.

 

Of Keita of Engels zich straks mogen opmaken voor hun eerste grote toernooi met de nationale ploeg, is dus hoogst onzeker.

 

(lees verder onder de link)

Gerelateerd:

Verrassing Engels, "ervaren" Keita

Dat Mandela Keita erbij is, is niet echt een verrassing. De jonge Antwerp-middenvelder maakte in oktober al indruk op Tedesco, toen hij werd opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Zweden. Tegen Oostenrijk mocht Keita in het slot ook debuteren voor België.

 

Met Arne Engels heeft Tedesco er ook een opvallende naam bijgehaald. De 20-jarige spelmaker maakte in de winter van 2022 voor een habbekrats - amper 100.000 euro - de overstap van Club NXT naar het Duitse Augsburg. Daar maakte hij op korte tijd al snel indruk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de Duitse middenmoter schippert Engels dan wel tussen basis en bank, onze landgenoot is er geregeld beslissend. Dit seizoen kwam hij tot 3 goals en 5 assists in de Bundesliga. Zijn marktwaarde klom volgens het toonaangevende Transfermarkt naar 9 miljoen euro.


Engels is een vaste waarde bij de Belgische beloften, maar mag nu ook voor het eerst meetrainen bij de grote jongens. Mogelijk gunt Tedesco de Vlaams-Brabander in de komende oefenwedstrijden tegen Montenegro en Luxemburg zijn debuut.

Gerelateerd: