LIVEBLOG DUIVELS - Enkel Witsel bleef binnen: Duivels trainen eerste keer in Duitsland, dansende Doku steelt de show

 wo 12 juni 2024 17:52

Aftellen naar 14 juni. Dan trapt Duitsland het Europees kampioenschap voetbal op gang in München. De nationale selecties stomen zich klaar voor de krachtmeting. Ook de Rode Duivels zitten in de laatste rechte lijn. Mis niets van de laatste nieuwtjes in deze blog.

EK-nieuws

19:50

Erehaag voor Duivels bij vertrek in België, en bij aankomst in Duitsland: "Meest gunstige signaal kwam van Vertonghen"

17:51

Tielemans en Vertonghen op eerste training

De Rode Duivels trainen momenteel een eerste keer op Duitse bodem. Na een korte warming-up op de fiets - waar Doku al dansend de show stal - en enkele spelletjes "kutbal" - waar De Ketelaere tikken tegen zijn oor kreeg -, verzamelden de Duivels op het veld.

Ook de geblesseerden Vertonghen, Tielemans en Theate waren opnieuw van de partij tussen de lijnen. Al trainde die laatste wel nog apart. Enkel Axel Witsel hield het bij loslopen en -fietsen. De verdediger van Atletico bleef zaterdag tijdens de rust ook in de kleedkamer met een lichte spierblessure.

Bekijk de beste beelden van de training hieronder.

17:45

Tielemans, Vertonghen en Theate staan op het oefenterrein

17:43

Tielemans krijgt al meteen knuffel van de bondscoach

17:38

De training is nog niet begonnen en ... De Ketelaere krijgt al tikken tegen zijn oren

17:27

Doku en Mangala dansen op de fiets:

16:59

"Minder luxe"

De Rode Duivels zijn inmiddels helemaal gesetteld in het Schlosshotel Monrepos in Ludwigsburg. Al valt meteen iets op: er is toch heel wat minder pracht en praal aanwezig dan in het luxeresort tijdens het WK in Qatar.

"Het klopt inderdaad dat het hotel minder luxueus is dan vroeger", vertelt onze man ter plaatse, Wouter Desmet. "Het is immers geen geheim dat de Belgische voetbalbond er financieel niet heel sterk voor staat momenteel. Maar goed, we moeten nu niet denken dat ze in bouwvallige barakken zitten, hoor"


"Op vraag van de bond is er een zwembad gegraven, er is ook een sauna, een fitness en een golfbaan aanwezig. Het is allemaal niet groot, maar vervelen zullen de Duivels zich niet doen. Al heb ik me wel laten vertellen dat onze bondscoach initieel wel een meer luxueus hotel voor ogen had."

16:58

Voor de training is het uitkijken of Youri Tielemans zoals aangekondigd mee zal trainen.

Wouter Desmet vanuit Stuttgart
15:17

De Bruyne neemt de tijd voor handtekeningen en foto's aan het hotel

12:47

Training: 17 uur

Na een voormiddagje reizen, nemen de Duivels eerst nog wat rust vooraleer ze aan hun eerste training op Duitse bodem zullen beginnen. Initieel stond de oefensessie ingepland om 18 uur, maar de Belgische bond heeft inmiddels laten weten dat het een uurtje vroeger zal doorgaan. U kunt hier straks rond de klok van 17 uur terecht voor wat extra trainingsbeelden.

12:47

Meunier was er niet bij, maar voor de rest hebben zich hier om 12 uur 24 Belgische spelers - in een ontspannen sfeertje - aangemeld.

Ruben Van Gucht
12:30

Ruben Van Gucht was ooggetuige van het blijde Belgische intrede:

12:15

Rode Duivels krijgen warm welkom van schoolkinderen bij aankomst aan het hotel

11:52

Duivels in Stuttgart

Lang hebben de Rode Duivels niet op het vliegtuig moeten zitten. De rode Trident is inmiddels geland in Stuttgart, waar de nationale ploeg ontvangen werd door de brandweer. Vanavond staat er al een eerste training op Duitse bodem op het programma.

11:50

De Rode Duivels zijn geland in Duitsland.

10:20

De Trident is vertrokken, de Rode Duivels zijn onderweg naar Duitsland

09:57

De Duivels zitten nu een dik uur op het vliegtuig, maar niet zonder de nodige sportvoeding: zo hebben de spelers naar eigen zeggen Pink Lady's, mueslirepen en yoghurt besteld voor onderweg.

09:46
De groepsfoto van de Rode Duivels.
09:45

Auf Wiedersehen (Bis)

Plots zien we opnieuw beweging door de raampjes. De spelers worden toch nog eens uit het vliegtuig gehaald om een gezamenlijke groepsfoto te nemen. En het moet gezegd: we kunnen alleen maar lachende gezichten spotten.

09:44

VIDEO - De spelers en staf maken eerst nog tijd voor een foto

09:43

Auf Wiedersehen!

Als het toernooi zo vlot loopt als de organisatie van het vertrek, dan zien we de Duivels niet snel terug op Zaventem. In een drietal minuutjes slaagden de spelers en de staf erin om het vliegtuig op het privégedeelte van de luchthaven te enteren vanuit hun bus. Onana begeleidde de ploeg als eerste naar binnen, de bondscoach sloot de rangen.

09:43
De Rode Duivels stappen het vliegtuig op.
09:43
De Bruyne in overleg met Vertonghen.
09:43

VIDEO - De Rode Duivels stappen op het vliegtuig.

09:42
Zorgt Lukaku voor de doelpunten dit EK?
09:42
Onana en De Ketelaere.
09:42
De bondscoach sluit de rangen, zoals het hoort.
09:41
Ook de rest volgt in hun voetsporen.
09:40
Onana, Carrasco en De Ketelaere nemen de leiding.
09:23

Erehaag

Op het tarmac in Zaventem wordt alvast alles in gereedheid gebracht voor het vertrek en eresaluut aan de Rode Duivels. Het personeel van Brussels Airlines oefent alvast even hun erehaag voor het ontvangst van Kevin De Bruyne en co. 

09:21
... daarna zonder fluovestjes.
09:20
Eerst met fluovestjes aan ...
08:55

De Trident: het vliegtuig van de Rode Duivels

08:54

Rode Duivels reizen af naar Duitsland

Twee dagen voor de start van het EK vertrekken de Rode Duivels vandaag naar hun basecamp. Omstreeks 10 uur vliegen de Belgen vanaf Brussels Airport naar Duitsland.

Tijdens het EK zullen de Rode Duivels logeren in Ludwigsburg, in de buurt van Stuttgart. De Belgische delegatie neemt zijn intrek in Schlosshotel Monrepos, trainen doen ze dagelijks wat verderop in Sportzentrum Wasen, in Freiberg am Neckar.

Woensdagavond volgt al de eerste training, die een kwartiertje open is voor de al aanwezige pers. Donderdagvoormiddag wordt er een volledig open training gehouden. 

11/06/24
16:00

De Bruyne en Lukaku dollen in fitness

Een dag voor de afreis naar Duitsland oogt de sfeer bij de Rode Duivels opperbest. In een filmpje van de Belgische voetbalbond is te zien hoe Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku met elkaar dollen in de fitness. De aanvoerder plaagt de recordschutter met zijn fitnessoefeningen. "Beach body summer 2024", grijnst KDB.

15:53
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
04/06/24
12:37

Matchday -1

Daags voor de oefeninterland tegen Montenegro hebben de Duivels even hun deuren opengezet om hun training te volgen. De geblesseerden Arthur Theate, Jan Vertonghen en ook Youri Tielemans stonden nog niet tussen de lijnen. Verder trainde ook Charles De Ketelaere - die nog maar sinds gisteren aansloot bij de groep - niet mee. Bekijk enkele trainingsbeelden hieronder.

12:35
12:35
12:35
07:01

KDB aan het woord

Een nieuwe dag, een nieuwe persconferentie bij de Rode Duivels. Vandaag komen de grote kanonnen aan het woord in Tubeke. Om half 1 zal bondscoach Domenico Tedesco samen met zijn kapitein Kevin De Bruyne de pers te woord staan. Daarna staat er opnieuw een groepstraining op de planning. Volg het allemaal op onze kanalen.

03/06/24
16:09

De Bruyne en Witsel mogen als eerste vieren

De klassieke toernooitjes zijn begonnen in de voorbereiding van de Rode Duivels. Een combinatie van jonge veulens en ervaren rotten heeft de eerste editie gewonnen: Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Mandela Keita en Johan Bakayoko mochten vieren. "Oude garde en jonge leeuwen", deelt KDB op Instagram.

16:05
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
31/05/24
09:40

Keita en Engels sluiten aan

Domenico Tedesco had eerder al aangekondigd dat nog twee Belgische jongeren de EK-selectie gezelschap komen houden. Eén van de twee kan in principe nog toegevoegd worden aan de selectie.

Bij aankomst in Tubeke vandaag werd duidelijk wie de twee uitverkorenen zijn: Mandela Keita (Antwerp) en Arne Engels (Augsburg). De twee jonge middenvelders mogen zich de komende dagen bewijzen.

09:30

Bekijk: Rode Duivels melden zich in Tubeke voor hun EK-avontuur

07:16

Duivels verzamelen vandaag in Tubeke

De Rode Duivels blazen vrijdag verzamelen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de start van de voorbereiding op het EK voetbal in Duitsland, dat over twee weken van start gaat.

Zaterdag staat een eerste training op het programma. Voltallig zal de selectie dan nog niet zijn. Zo speelt Charles De Ketelaere komend weekend met Atalanta in de Serie A nog een inhaalwedstrijd tegen Fiorentina.

Woensdag 5 juni oefenen de Belgen tegen Montenegro en drie dagen later (8 juni) staat een laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg geprogrammeerd. De selectie vertrekt op woensdag 12 juni naar Duitsland, waar ze op 17 juni de eerste EK-wedstrijd afwerkt tegen Slovakije.

07:15
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
30/05/24
15:38

Jan Vertonghen werkt aan terugkeer

De titelontknoping in de Jupiler Pro League moest Jan Vertonghen missen, het EK wil hij absoluut niet aan zich voorbij laten gaan. De recordinternational is daarom nu al volop aan het werk. Hij revalideert samen met Arthur Theate en Aster Vranckx.

15:37
Jan Vertonghen deelt een foto uit de gym op Instagram.