Ga naar de inhoud

Ronde van Zwitserland brengt eerbetoon aan betreurde Gino Mäder met bergprijs en herinneringsrit

 wo 29 mei 2024 15:06
De altijd goed geluimde Gino Mäder liet vorig jaar het leven in de Ronde van Zwitserland.

De Ronde van Zwitserland eert in zijn aankomende editie de betreurde Zwitserse wielrenner Gino Mäder. De klimgeit wordt herdacht met een bergprijs die naar hem wordt genoemd.

De 26-jarige Mäder kwam vorig jaar ten val in een afdaling in de Ronde van Zwitserland. De dag nadien overleed hij in het ziekenhuis aan de gevolgen van die zware crash. 

 

Dat tragische ongeval wordt komende maand herdacht in de 87e editie van de WorldTour-wedstrijd.

 

"Een van Gino's sterke punten was het hooggebergte, en dus hebben we samen met Gino's familie besloten om het hoogste punt van de wedstrijd aan hem te wijden", zegt wedstrijdleider Olivier Senn.

 

"Vanaf dit jaar zal het dak van de Ronde de #rideforgino bergprijs heten, waar een speciale prijs te winnen zal zijn. Gino zal zo voor altijd verbonden blijven aan de Ronde van Zwitserland."

Herinneringsrit en sokken

Daarnaast komt er op 16 juni, exact een jaar na het overlijden van Mäder, een herinneringsrit voor recreanten, op het parcours van de slottijdrit tussen Aigle en Villars.


Er worden daarnaast ook speciale #rideforgino-sokken verkocht. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de vereniging die werd opgericht om de betreurde Mäder te eren.


De 87e editie van de Ronde van Zwitserland vindt plaats van 9 tot 16 juni, met start in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. Na acht ritten komt de rittenkoers aan in Villars.

Gerelateerd: