Ga naar de inhoud

red flames in kwalificaties EK 2025

red flames in groep A2
België Spanje 0-7
Denemarken België 4-2
Tsjechië België 1-2
België Tsjechië 1-1
België Denemarken 12/07
Spanje België 16/07
stand
    M W G V +/- ptn
1. Spanje 4 4 0 0 +12 12
2. Denemarken 4 2 0 2 +1 6
3. België 4 1 1 2 -8 4
4. Tsjechië 4 0 1 3 -5 1

De top 2 plaatst zich rechtstreeks voor Euro 2025 in Zwitserland. De nummer 3 mag naar de play-offs. De nummer 4 gaat ook naar de play-offs, maar degradeert wel naar League B.

Wullaert zet Flames op scherp voor tweeluik tegen Tsjechië: "Denk nog na over mijn peptalk"

 di 28 mei 2024 17:20

De Red Flames staan voor een belangrijk tweeluik tegen Tsjechië op hun weg naar het EK in 2025. Na een 0 op 6 tegen Spanje en Denemarken gaan de Belgen nu vol voor twee zeges. Al beseffen ze dat het niet eenvoudig zal zijn. "We moeten vooral weer meer durven te voetballen." 

Wullaert: "Natuurlijk moeten we voor 6 op 6 gaan"

"We moeten niet flauw doen, als we nog druk willen zetten op Denemarken dan moeten we voor zes op zes gaan", vertelt kapitein Tessa Wullaert. "Het voelt niet aan alsof we met het mes op de keel spelen, maar ik ga wel aan de groep zeggen dat het erop moet zijn, 100 procent. Al zal iedereen dat hier wel beseffen."

 

"Tsjechië staat lager op de FIFA-ranking, maar het is een team met kwaliteiten. Hun spits speelt bij AC Milan, dus dat wil wel al iets zeggen. En Tsjechië heeft ook goed gespeeld tegen Spanje."

 

"Het is een stevige ploeg dus als we ze niet matchen in de duels, dan gaan we ook niet tot voetballen komen. En dat zal net heel belangrijk zijn. We moeten ons spel spelen, dat hebben we tegen Spanje en Denemarken te weinig gedaan."

 

"Iedereen moet mee. We moeten elkaar op scherp zetten en dat begint al met ook op training vol in het duel te gaan. Ik ga ook nog eens nadenken wat ik voor de match ga zeggen in mijn peptalk."

 

"Dit zijn heel belangrijke wedstrijden. We hebben ons de voorbije twee keer geplaatst voor het EK, dat willen we nu ook doen. We hebben de lat voor onszelf daar gelegd."

Ives Serneels: "Denk dat onze kern in totaliteit meer talent heeft"

"Met 0 op 6 naar Tsjechië vertrekken, dat is niet fijn. We willen de drie punten vrijdag, dat is duidelijk", windt ook Ives Serneels er geen doekjes om.

 

"Tsjechië komt uit pot 4, wij uit pot 3, dus eigenlijk zijn we het aan onze status verplicht om te winnen. Maar Tsjechië is een ploeg met veel ervaring, ze spelen al een tijd samen. Er zijn ook verschillende speelsters actief in het buitenland, en de topploegen in Tsjechië zijn ook al jaren aanwezig in de Champions League."

 

"Maar ik denk dat onze kern in totaliteit meer talent heeft. Al zullen ze dat talent wel moeten koppelen aan fysieke arbeid."

 

"De speelsters hebben zelf aangegeven dat de start tegen Spanje en Denemarken niet goed was. Als die wel 100 procent is, kunnen we mooie resultaten halen. Dat is al vaker gebleken. Maar als ons dat niet lukt, gaan we ten onder."

 

Zijn dit de twee meest cruciale matchen in deze EK-voorronde? "Neen", verrast Serneels. "Onze loting was heel zwaar. We willen ons plaatsen voor het EK, dat is duidelijk, maar dat zou ook nog via de play-offs kunnen. We moeten dat heel nuchter bekijken."

 

Serneels zit zelf weer op de bank nadat hij een tijd out was met long covid. "Het was een moeilijke periode. Ik ben blij om er weer bij te zijn."

Tine De Caigny: "Beseffen dat dit cruciale matchen zijn"

Tine De Caigny neemt het geluksgevoel na het winnen van de titel met Anderlecht mee naar de nationale ploeg. "Het waren plezante dagen. En dat neem je toch mee. Ik heb nog goesting om te voetballen en op het veld te staan."

 

"Ik denk dat we moeten durven te zeggen dat we voor 6 op 6 gaan. En dat kan ook. Als we zelf 100 procent zijn en ons eigen spel durven te spelen. We beseffen dat Tsjechië een goeie ploeg is, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan."

 

"We moeten agressief zijn vanaf minuut 1. We beseffen dat dit cruciale dagen zijn."

 

"Die matchen tegen Spanje en Denemarken hebben we gisteren afgesloten. De bondscoach heeft nog eens het woord genomen en gezegd wat we van die matchen moesten meenemen. Nu focussen we ons vol op Tsjechië."

Gerelateerd: