Ga naar de inhoud

“We hebben een ferme toek op ons doos gehad”: Red Flames likken wonden na reality check tegen Spanje

 vr 5 april 2024 23:23

De Red Flames zijn vanavond met hun neus op de feiten geduwd. Tegen wereldkampioen Spanje kregen de Belgen geen enkele kans en werd aan de overkant zeven keer gescoord. "De ultieme top is nog wat te ver voor ons", waren de Flames eerlijk.

Kassandra Missipo stond nuchter voor de microfoon na de pijnlijke nederlaag tegen Spanje vanavond: "Dit is een zware teleurstelling, niemand verliest graag met 0-7."

 

"Het doet heel veel pijn. We hebben een ferme toek op ons doos gehad, dat is het ergste. We hebben vandaag geleerd dat de ultieme top nog wat te ver is voor ons. Het heeft geen zin om nu negatief te zijn, want we hebben tot het einde alles gegeven."

 

"Het was de wet van de sterkste, we kunnen ons niets verwijten. We moeten dat nu loslaten en ons voor 200% geven tegen Denemarken."

 

Volgende week volgt namelijk al de volgende uitdaging in deze kwalificatiecampagne voor het EK 2025: "We mogen ons daarvoor niet alle druk opleggen, we moeten samen bekijken wat vandaag verkeerd liep en dat niet herhalen tegen Denemarken."

 

"We waren jammer genoeg gewoon niet goed genoeg vandaag, het zal dinsdag vol erop moeten zijn", beseft Missipo.

Je zag dat wij nog veel werk hebben, het was niet goed genoeg.

Tine De Caigny

Ook Tine De Caigny zocht geen excuses na de afstraffing: "Het was heel moeilijk vandaag, we beginnen goed maar slikken te snel een doelpunt. Dan wordt het heel moeilijk, ze hebben laten zien waarom ze wereldkampioen zijn."

 

De Red Flames konden onlangs nochtans nog stunten tegen toplanden als Nederland en Engeland. Wat was deze keer dan het verschil? "Ze spelen een ander voetbal, echt tiki-taka. Ze zoeken ruimtes op en kunnen dan een versnelling hoger schakelen."

 

"Dan zie je dat wij nog veel werk hebben. We deden ons best, maar het zat er niet in vandaag. Het was niet goed genoeg", was De Caigny eerlijk. 

Gerelateerd: