Ga naar de inhoud

Marc Brys reageert op soap in Kameroen: "Het is een eenzijdig initiatief"

 wo 22 mei 2024 11:40
Marc Brys.

Komt er nog voor zijn debuutmatch een einde aan het Kameroense avontuur? De aanstelling van Marc Brys als bondscoach van de nationale ploeg is niet geldig, laat de Kameroense voetbalbond (Fécafoot) weten. "Er is nog geen uitspraak", reageert Brys zelf.

De 61-jarige Marc Brys werd zo'n twee maanden geleden door de Kameroense minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi voorgesteld als opvolger van Rigobert Song. Diens contract liep in februari af en werd na een tegenvallende Afrika Cup niet verlengd.

 

Maar Fécafoot en voorzitter Samuel Eto'o lieten onmiddellijk weten daar niet mee akkoord te gaan. Ze tekenden beroep aan bij de Kamer van Verzoening en Arbitrage van het Nationaal Olympisch Comité van Kameroen (CNOSC).    

 

Volgens Eto'o was er geen wettelijk en reglementair kader om Brys en zijn technische staf aan te duiden. Voor de Kameroense federatie is het gevolg van de beslissingen van het CNOSC "de onmiddellijke schorsing van de staf van de Ontembare Leeuwen, met aan het hoofd Marc Brys".

 

"Fécafoot houdt zich het recht voor zijn beslissingen over te maken aan FIFA", klinkt het verder. "Het Urgentiecomité van Fécafoot zal zonder dralen samenkomen om een gepast antwoord te bieden".

 

Brys blijft ervan overtuigd dat hij op 3 juni aan de zijlijn staat voor het WK-kwalificatieduel tegen Kaapverdië. "Er is nog geen uitspraak", reageert hij bij onze redactie. "Het is een eenzijdig initiatief van Fécafoot. Ik ben geselecteerd en benoemd door de minister van Sport."    

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: