Ga naar de inhoud

Premier League klassement

Kevin De Bruyne straalt na "topseizoen" ondanks zware blessure: "Blij met manier waarop ik terugkeerde"

 ma 20 mei 2024 10:25

Kevin De Bruyne zijn seizoen begon met een drama en eindigde met de kamerbrede glimlach. De middenvelder van Manchester City vierde gisteren zijn zesde Premier League-titel. Een die evenveel deugd deed als de eerste, mede door het rare jaar. "Het is altijd anders en blijft ongelooflijk", vertelt De Bruyne bij Play Sports.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Titel nummer 6 in Engeland, maar wennen? Neen, dat doet de beste zijn nooit.

 

"Het is altijd anders en blijft ongelooflijk. Dat is moeilijk te verklaren, maar het is gewoon schitterend", vertelt Kevin De Bruyne.

 

Zijn seizoen begon met een zware hamstringblessure, waardoor hij de helft aan zich voorbij zag gaan. Toch spreekt de metronoom van Manchester City nog steeds van een topseizoen.

 

"Oké, mijn blessures speelden hun rol. Maar ik ben blij op wat ik heb bereikt met de ploeg. We pakken de meeste punten. Dan verdienen we de titel ook gewoon."

 

"Ik had natuurlijk liever niets gemist van het seizoen. Het is wat het is. Ik ben blij met de manier waarop ik terugkeerde."

Doku speelde een heel goed seizoen, hopelijk kan hij zo spelen op het EK.

Kevin De Bruyne

KDB weet wat het is om te domineren in de Premier League. Landgenoot Jeremy Doku proeft voor het eerst van het winnende recept van Pep Guardiola.

 

De Rode Duivel is dan ook blij dat hij de kleedkamer kan delen met voorbeelden. "Ik heb veel aan Kevin gehad dit jaar", deelt de aalvlugge winger.

 

Complimenten die De Bruyne graag in ontvangst neemt.

 

"In het begin zal hij moeite gehad hebben om zich aan te passen. Hij voelde zich langzaamaan beter in de kleedkamer. Dat merkte je ook tegen West Ham, hij was 90 minuten dreigend", merkt de middenvelder op.

 

"Hij heeft een heel goed seizoen gehad, hopelijk kan hij zo ook spelen op het EK."

Doku: "Ik ben tevreden over mijn eerste seizoen hier"

Voor Jeremy Doku was het uiteraard zijn allereerste PL-titel. "Ongelooflijk", probeert de jonge Belg zijn gevoel onder woorden te brengen. "Ik zag City wel titels winnen van buitenaf, maar bij dit team spelen en het zelf meemaken, is helemaal anders. Ik kan het moeilijk beschrijven. Ongelooflijk."

 

"Het was een leuke match. Voor de wedstrijd was ik wel een beetje zenuwachtig maar zodra ik de eerste bal aanraakte, was ik helemaal mezelf. En die assist is mooi meegenomen."

 

De beker zelf was wel nogal zwaar, merkte Doku op bij het vieren. "Ik blesseerde mij zelfs bijna."

 

Hoe kijkt Doku terug op zijn eerste seizoen bij de Citizens? "Had ik verwacht dat ik zoveel zou spelen? Ik wist dat de coach mij niets cadeau zou geven, ik heb moeten tonen dat ik het verdien. Dat heb ik gedaan, denk ik. Ik ben tevreden."

 

"De Bruyne is heel belangrijk geweest voor mij, op en naast het veld. Ook voor mijn transfer."

 

"Na een titel wil je er meerdere", is hij meteen ambitieus. "Volgende week kunnen we nog een prijs pakken, de FA Cup. Deze ploeg wil altijd winnen en daarom heb ik hier ook getekend."

Gerelateerd: