Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Biermans rijdt etappe nog uit na ongelooflijke val: "Ik lag 25 meter diep in een ravijn"

 zo 19 mei 2024 18:28
Biermans was duidelijk aangeslagen na de aankomst.

Het opmerkelijkste verhaal van de dag komt ongetwijfeld van Jenthe Biermans. Onze landgenoot maakte in de afdaling van de Mortirolo een onwaarschijnlijke val. "Ik lag 25-30 meter diep in een ravijn", vertelde hij achteraf aangeslagen. Vier ploegen gingen meteen naar hem op zoek, daarna reed hij de rit nog uit.

Niet Tadej Pogacar of de aanvalslustige Nairo Quintana, wel onze landgenoot Jenthe Biermans zal zich etappe 15 van deze Giro het langst herinneren.

 

De renner van Arkéa-B&B maakte in de afdaling van de Passo del Mortirolo een enorme smak. "De zwaarste val uit mijn carrière", verduidelijkte de onfortuinlijke sprinter achteraf.

 

"Ik schatte een bochtje verkeerd in tijdens de afdaling. Het resultaat was een heel zware val."

 

"Vier ploegen zijn mij meteen komen zoeken, ik lag zeker 25-30 meter diep in een ravijn. Onder meer Gianni Meersman en de mannen van Intermarché-Wanty kwamen direct. Ik wil hen bedanken."

Er was echt paniek. Ik kon me niet meer bewegen en was mijn communicatie kwijt.

Jenthe Biermans

De alarmbellen gingen logischerwijs overal af. "Het was echt paniek", vertelde Biermans. "Het eerste moment kon ik mij ook niet meer bewegen."

 

"Ik ben na mijn val blijven doortuimelen en ben uiteindelijk tot stilstand gekomen rond een boom. Ik was ook mijn communicatie verloren tijdens de val, dus ze vonden mij niet direct."

 

Gelukkig voor onze landgenoot werd hij even later toch gevonden. "Een paar mannen hebben me naar boven helpen klauteren. We hebben wel heel lang onze tijd genomen. Ik had geluk dat ik toen niet in de laatste gruppetto zat."

 

"Ik ben weer op de fiets geklommen en ben daarna met de laatste gruppetto doorgereden. Ik ben dankzij heel veel steun van andere jongens en op karakter over de meet geraakt."

 

"Nu gaan we radiochecks doen en hopen dat er geen breuken zijn. Mijn heup, onderrug en voet voelen echt niet goed aan."

 

Het enige pluspuntje voor Biermans? Morgen kan hij (hopelijk) herstellen, want er staat een rustdag op het programma.

Gerelateerd: