Ga naar de inhoud

Peter Maes verzekert zich na promotie ook van titel met Willem II: "Mijn vader hierboven is trots"

 za 11 mei 2024 14:15
Maes viert met zijn spelers na de titel in Nederlandse tweede klasse.

Een week na de promotie naar de Nederlandse Eredivisie heeft het Willem II van coach Peter Maes zich nu ook verzekerd van de titel in de Nederlandse tweede klasse. Maes, die zijn trainerscarrière herlanceerde in Tilburg, heeft wel zin in een verlengd verblijf, maar stelt zijn voorwaarden: "Dan moeten we ons wel wapenen voor volgend seizoen."

Peter Maes is terug. Na enkele jaren in de schaduw, na zijn aandeel in de zaak-Propere Handen, kreeg onze landgenoot een nieuwe kans als hoofdtrainer bij het Nederlandse Willem II.

In de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse, herlanceerde hij de traditieclub uit Tilburg. Vorige week verzekerde Maes zich al van promotie naar de Eredivisie, vrijdagavond kwam er ook nog de titel in tweede klasse bij, na een 3-2-zege op Telstar.

 

"Het is fantastisch als je zoveel mensen kan gelukkig maken", reageerde een dolgelukkige Maes bij het Nederlandse ESPN. "Dit moeten we koesteren."

 

"Het is het kampioenschap van de onverzettelijkheid, we zijn achttien keer op achterstand gekomen. Dat toont hoe sterk deze groep mentaal is."

Contractverlenging?

Maes tekende in september 2023 een contract dat deze zomer afloopt. Na zijn succesparcours hoopt Willem II dat uiteraard te verlengen en daar heeft onze landgenoot ook wel oren naar.


"Iedereen gaat er wel van uit dat ik blijf, het is me eigenlijk nog niet gevraagd. Maar wie zou er nu niet voor zo'n club willen werken? De gesprekken zullen er wel komen. Normaal gezien komt het allemaal goed, maar dan moeten we ons wel gaan wapenen voor volgende seizoen", stelde Maes ook zijn voorwaarden.

Wie zou er nu niet voor zo'n club willen werken? De gesprekken zullen er wel komen. Normaal gezien komt het allemaal goed.

Peter Maes

Maes kan terugblikken op een geweldige week op sportief vlak. Een opsteker, nadat hij op persoonlijk gebied wel een moeilijke periode achter de rug heeft. Zijn vader overleed recent.


"Ik denk dat hij van hierboven meekijkt en dat hij heel trots is", vertelde Maes. "Op zijn sterfbed wilde hij niet anders dan dat ik door zou zetten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: