Premier League klassement

Pep Guardiola steekt opnieuw loftrompet voor "ongelooflijke" De Bruyne: "Hij maakt mijn job zo makkelijk"

 za 6 april 2024 17:08
De brede glimlach bij Kevin De Bruyne.

Alleen maar lovende woorden voor Kevin De Bruyne vanwege zijn coach. Hoe kan het ook anders na een prachtprestatie tegen Crystal Palace. De Rode Duivel nam zijn ploeg bij de hand met twee knappe goals en een assist. "Hij is al zoveel jaren een van de beste spelers in onze club", blijft Pep Guardiola soms vol ongeloof kijken.

"Zijn kwaliteiten? Ongelooflijk."

 

Niemand hoeft te benadrukken hoe blij Pep Guardiola is met de prestatie van Kevin De Bruyne tegen Crystal Palace. Na de wissel en stevige woordenwisseling in Liverpool een maand geleden, heeft de Belg geantwoord met zijn voeten. En zijn klasse.

 

"Al zoveel jaren is hij een van de beste spelers in onze club", zegt de T1 van Manchester City. "Wat Kevin in Engeland heeft gepresteerd, is nauwelijks te geloven. Dat zie je aan de goals, assists en consistentie in zijn prestaties."

 

"Zonder hem konden we vandaag niet winnen. Je kunt praten over de invloed van trainers, maar het feit is dat De Bruyne mijn job gewoon makkelijk maakt."

Soms voel ik me echt lekker, soms voelt mijn lichaam niet helemaal in evenwicht.

Kevin De Bruyne

Zo lijkt de Rode Duivel helemaal zijn topvorm te naderen in de belangrijkste periode van het seizoen.

 

"We moesten hem 5 maanden missen en zullen hem zeker nodig hebben in het einde van het seizoen", besluit zijn coach.

 

Ook de Man van de Match in kwestie beseft dat het een atypisch seizoen is voor hem.

 

"Het is wat raar", vertelt hij na de match. "Soms voel ik me echt lekker, soms voelt mijn lichaam niet helemaal in evenwicht. Ik probeer mezelf altijd optimaal voor te bereiden om mijn taken zo goed mogelijk te doen."

 

Iedereen bij City hoopt alvast dat KDB dat goede gevoel nog lang vasthoudt.

Gerelateerd: