Ga naar de inhoud

Vingegaard houdt naast sleutelbeen- en ribbreuken ook klaplong en longkneuzing over aan zware crash

 vr 5 april 2024 11:22
Jonas Vingegaard met zijn ploeg in het Baskenland.

Jonas Vingegaard is zwaar gehavend uit de vierde rit in de Ronde van het Baskenland gekomen. De Tourwinnaar van Visma-Lease a Bike liep bij de massaval die ook Remco Evenepoel en Primoz Roglic uittelde een sleutelbeenbreuk en enkele ribbreuken op. Vrijdag werden ook nog een klaplong en longkneuzing aan dat medisch bulletin toegevoegd.

Het werd een horroretappe in de Ronde van het Baskenland. In een afdaling schoof de groep met favorieten onderuit. Remco Evenepoel moest opgeven, maar stond nog wel zelf recht. Net als Primoz Roglic. Hij stapte in een gewone auto en deed teken dat de schade meevalt.

 

Jonas Vingegaard en Jay Vine leken er een stuk erger aan toe. De kopman van Visma-Lease a Bike bleef lang op zijn linkerzij liggen. Zijn kleding was volledig gescheurd en op zijn lichaam waren de verwondingen duidelijk zichtbaar. Nadien werd hij met een draagberrie afgevoerd en kreeg ook zuurstof toegediend.

 

"Toen we bij hem aankwamen, zagen we meteen dat het er niet goed uitzag", zegt ploegleider Addy Engels. "Gelukkig was hij bij bewustzijn. Hij wordt nu onderzocht in het ziekenhuis, we wachten op updates."

 

Het medisch bilan blijkt uiteindelijk zwaar te zijn voor de Deen. Hij heeft zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken en liep ook een klaplong en een longkneuzing op. Vingegaard blijft uit voorzorg wel nog in het ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: