Ga naar de inhoud

Nele Gilis mept zich voorbij Kennedy en staat in halve finales London Squash Classic

 za 30 maart 2024 16:09
Nele Gilis ging in 3 sets voorbij de Engelse Kennedy.

Nele Gilis mag zich opmaken voor een halve finale in Londen. De Kempense plaatste zich vanmiddag na 3 sets tegen de Engelse Georgina Kennedy. In de halve finale krijgt Gilis wellicht nummer 1 van de wereld El Sherbini voor de kiezen.

Nele Gilis (PSA 4) heeft zich vanmiddag naar een halve finale gemept op de London Squash Classic. Dat is een toernooi uit de PSA World Tour met label Gold en een beloning van 108.500 dollar.

 

Onze landgenote maakte in de kwartfinale komaf met de Engelse Georgina Kennedy (PSA 7), het vijfde reekshoofd, na 3 sets. Ze poetste een 1-0 achterstand weg. Het werd 6-11, 11-6 en 11-3.

 

"De laatste maanden speelde ik met zoveel druk op mijn schouders, maar nu voelde ik me eindelijk nog eens de underdog", vertelde Gilis achteraf. "De druk lag bij Georgina, want zij speelde voor haar thuispubliek."

 

In de halve finale - morgen - wacht Gilis wellicht een stevige opdracht. De Egyptische nummer 1 van de wereld Nour El Sherbini is de mogelijke tegenstander. Zij moet op haar beurt wel nog voorbij Sivasangari Subramaniam (PSA 16).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.