Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Topfavorieten Pogacar en Pidcock lopen niet warm voor nieuw parcours: "Kort kan ook episch zijn"

 vr 1 maart 2024 20:02

Met Tadej Pogacar en Tom Pidcock staan de laatste twee winnaars van de Strade Bianche opnieuw aan de start. Ze kijken er allebei met veel vertrouwen naar uit, al zijn ze ook beiden koele minnaars van het vernieuwde (en verlengde) parcours.

Waar Tadej Pogacar aan de start verschijnt, is hij meteen ook de topfavoriet. Dat is in de Strade Bianche niet anders, ook al is het nog maar de eerste koers van 2024 voor de Sloveen.

 

"We hebben het anders aangepakt, maar ik heb een goeie winter achter de rug. Ik heb er wel vertrouwen in. Morgen zullen we zien hoe de benen zich voelen."

 

Van het nieuwe parcours is Pogacar geen grote fan. "Ze hebben het belang van de strook van de Monte Sante Marie kapotgemaakt."

 

"Als het van mij had afgehangen, had ik op een andere manier voor die extra kilometers gezorgd. Het zal wel een andere race dan normaal worden."

 

Ook door de regen van de voorbije dagen? "Die heeft ervoor gezorgd dat het gravel compacter wordt, waardoor je er juist sneller doorheen kunt gaan."

Titelverdediger Pidcock: "Race hoeft niet lang te zijn om episch te zijn"

Ook voor Tom Pidcock hoefden de aanpassingen aan het parcours eigenlijk niet. "Het is moedig dat ze het veranderd hebben, maar noodzakelijk was het niet."

 

"De mensen klaagden altijd dat de race niet lang genoeg was (om een klassieker te zijn), maar ik vind niet dat een race lang hoeft te zijn om episch te zijn."

 

Dat bewees Pidcock vorig jaar, toen hij uitpakte met een lange solo. "Door die zege van vorig jaar zal ik meer in de kijker rijden, maar voor de rest verandert dat niets. Ik heb mijn voorbereiding achter de rug, de rest is wat het is."

Gerelateerd: