Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  17 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor de Strade Bianche (v): bedreigen de crossers het topduo van SD Worx?

 za 2 maart 2024 08:07

Lotte Kopecky in 2022, Demi Vollering in 2023: claimt een van die twee favorieten ook de zege in 2024? Het koppel van SD Worx domineert de sterrenlijst, maar er ligt volk op de loer. Ontdek hier ons sterrenrapport. 

⭐⭐⭐

Op naar een herhaling van vorig jaar? Lotte Kopecky en Demi Vollering hebben zich in deze lijst alvast duidelijk losgescheurd van de concurrentie.

 

In haar regenboogtrui heeft Kopecky misschien wel een streepje voor. Als regerend wereldkampioene wonnen ook Lizzie Deignan (2016) en Annemiek van Vleuten (2020) deze grindkoers. Let op het interval van 4 jaar.

⭐⭐

Ze werd bij haar eerste kennismaking vorig jaar 5e en Puck Pieterse wil met al haar MTB-bagage zaterdag nog beter scoren.

 

Katarzyna Niewiadoma is een veilige belegging. Ze stond 9 keer aan de start en eindigde 8 keer in de top 10: 6e, 2e, 2e, 2e, 3e, 9e, 4e en 6e.

 

De Poolse stond al 4 keer op het podium in Siena en deelt dat record met Elisa Longo Borghini. De Italiaanse, op dreef in de Omloop, won in 2017.

De Italiaanse kampioene kon vorige zaterdag rekenen op de steun van ploeggenote Shirin van Anrooij en met haar cross-kwaliteiten zal ook de Nederlandse in Toscane spek voor haar bek vinden.

 

Marianne Vos bewees zaterdag dat ze helemaal terug van weggeweest is. Vos schittert op haar 36e, Ashleigh Moolman is met haar 38 lentes ook nog altijd een certitude aan het front. 

 

Vorig jaar werd Kristen Faulkner pas in de steegjes van Siena gegrepen door de SD Worx-tandem. Zondag pakte ze weer uit met een typische solo in de Omloop van het Hageland.

 

Fenix-Deceuninck levert met Christina Schweinberger nog een 2e speerpunt. De Oostenrijkse werd 15e in de Omloop, 4e in het Hageland en 3e in Le Samyn. 

Gerelateerd: