Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Local hero Alberto Bettiol voorspelt chaos in Strade Bianche: "Veel renners zullen willen anticiperen"

 vr 1 maart 2024 14:20

Met 4 extra grindstroken en 30 extra kilometers heeft de Strade Bianche een facelift ondergaan. En dat zal een impact hebben op het koersverloop, voorspelt Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost). "De koers zal vroeger openbarsten door outsiders."

Tom Pidcock plaatste vorig jaar zijn beslissende aanval op 50 kilometer van de streep. Pogacar deed het hem voor in 2022.

 

Telkens vormde de Monte Sante Marie de springplank voor die succesvolle aanval.

"Maar door het vernieuwde parcours denk ik niet dat een kampioen of een potentiële winnaar daar opnieuw zal wegrijden", voorspelt Alberto Bettiol. "Het zal na de Monte Sante Marie gebeuren."

 

Met het vernieuwde parcours doelt Bettiol op de 30 extra kilometer en de 4 extra grindstroken. 2 daarvan zijn Le Tolfe en de Colle Pinzuto, die daardoor elk 2 keer op het menu staan zaterdag.
 

"Doordat de renners 2 keer Le Tolfe en de Colle Pinzuto moeten temmen, zal de koers vroeger losbarsten", denkt Bettiol. "Niet door de kopmannen, maar wel door outsiders die moeten anticiperen."

 

"Het zal chaos zijn door al die renners die zullen anticiperen. Tussen de favorieten onderling zal het volgens mij dan weer lang gesloten blijven."

Carapaz als mogelijke uitdager van Pogacar

Welke rol kan de voorspelde regen spelen?

"In een ideaal scenario regent het zaterdagochtend. Dan is het tegen de middag opgedroogd en zal er geen stof liggen op de grindwegen", zegt de weerman in Bettiol.

"Zo zouden we ook meer grip hebben op de gravelwegen, vooral in de afdalingen. Dat zou het ook wat veiliger maken voor de renners."

Carapaz is een van de weinigen die kan sprinten tegen Pogacar.

Alberto Bettiol

Slotvraag: wie is er in staat om topfavoriet Pogacar zaterdag te verslaan?

 

"Hopelijk kunnen mijn ploegmakkers Ben Healy of Richard Carapaz dat", zegt Bettiol.

"Carapaz heeft al getoond dat hij goed in vorm is. Hij is een van de weinige renners die kunnen sprinten tegen Pogacar. Dat is bij Healy anders, hij moet het hebben van een verre aanval."

"Ik wil hen in elk geval zo goed mogelijk steunen."

Gerelateerd: