Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor de Omloop bij de mannen: wie van de 4 bij Visma-Lease a Bike?

 za 24 februari 2024 08:09

Geen voorjaarskoersen zonder sterren van Sporza. Het zal geen verbazing wekken dat Wout van Aert meteen bij de renners met 3 sterren wordt geplaatst. Bekijk hier wie volgens de Sporza-redactie nog tot de kanshebbers behoren.

3 sterren

Winnaar in 2022 én al vroeg in vorm, zoals hij toonde in de Algarve: wie de Omloop wil winnen, zal voorbij Wout van Aert moeten.

Of geraakt Van Aert gevangen in het ploegenspel bij Visma-Lease a Bike? Dan zou zijn ploegmaat Christophe Laporte wel eens kandidaat nummer 1 kunnen zijn om over te nemen. In tegenstelling tot Van Aert kwam de Fransman nog niet in competitie dit seizoen.

Visma - Lease A Bike aan de top.

2 sterren

Er bestaat een ijzeren wet in de koers en die stelt dat Tim Wellens elk seizoen razendsnel zijn eerste overwinning meegraait. Wellens heeft nog niet gewonnen, dus misschien gaat de kop er in Ninove wel af?

 

De andere tweesterrencoureurs hebben hun selectie verdiend met een sterke prestatie in de Ronde van de Algarve. Voor Tom Pidcock (6e in de eindstand) niet meteen een verrassing, maar dat Stefan Küng met al dat klimwerk de top 10 haalde, hadden wellicht weinigen verwacht. Trekt hij die topvorm door in Vlaanderen?

Pidcock, Küng en Wellens zijn de uitdagers van dienst.

1 ster

Twee ex-winnaars bij de renners met 1 ster, met Dylan van Baarle (de titelverdediger) en Jasper Stuyven. Met Jan Tratnik - impressionant in de Algarve - vaardigt Visma-Lease a Bike zelfs een vierde renner af in dit lijstje.

Of krijgen we toch een verrassende winnaar?

Dark horse: Oier Lazkano

Een onbekende naam is Oier Lazkano al niet meer, zeker niet na zijn verbluffende 2e plaats in Dwars door Vlaanderen - als overlevende vluchter. Sindsdien werd Lazkano ook nog Spaans kampioen en in de Clasica Jaen, "de Spaanse Strade", liet hij ook in 2024 al van zich spreken met winst.

 

Toch blijven de Vlaamse koersen nog altijd wat een ontdekkingstocht voor de renner van Movistar. Eén keer eerder reed hij de Omloop, met een weinig indrukwekkende 63e plaats in 2022. Nu mikt hij ongetwijfeld een pak hoger.

Gerelateerd: