Ga naar de inhoud

Nog geen punten voor het handbal, wel voor sfeer en gezelligheid in Izegem: "Wij trekken 500 tot 600 toeschouwers"

 di 28 november 2023 15:12
Jan Steenhoudt
Vanavond speelt David tegen Golliath: Izegem tegen Bocholt.

Na 12 speelrondes in de BENE-League handbal staat nieuwkomer Izegem helemaal onderaan met 0 punten. "Toch presteren we beter dan verwacht", vertelt doelman Arne Schonkeren. "En met onze toeschouwers vormen we alvast een meerwaarde voor de competitie."

De Belgische vertegenwoordigers in de BENE-League handbal komen uit het oosten van het land. Behalve Izegem. De West-Vlaamse club debuteert dit jaar in het Belgisch-Nederlandse kampioenschap.

 

In de rangschikking moet u omlaag scrollen om de nieuwkomer terug te vinden. Izegem staat helemaal onderaan met 0 punten uit 12 matchen.

 

"Toch valt ons debuut zeer goed mee", vertelt de ervaren goalie Arne Schonkeren. "We presteren beter dan verwacht."

 

Met 12 nederlagen? "Dat valt tegen", geeft hij toe, "maar we hadden gevreesd dat we elke match met 10 doelpunten verschil zouden verliezen. Dat is niet het geval."

 

Klopt, tegen een gevestigde waarde als Sporting Pelt verloor Izegem maar met 1 doelpunt verschil. Ook tegen Volendam of Hurry Up was het verschil miniem.

 

Schonkeren: "Het is een groeiproces. We zijn maar met z'n tweeën die al op het hoogste niveau gespeeld hebben. De andere spelers in de kern maken hun debuut in de BENE-League."

 

"En in tegenstelling tot andere clubs tellen wij geen semiprofs. Wij werken met amateurs en jeugd uit de regio. Dat maakt het project ook zo mooi."

 

(lees voort onder ploegfoto)

handbalploeg Izegem
Doelman Arne Schonkeren (m): "Wij werken niet met semiprofs, maar met spelers uit de regio. Dat maakt het project zo mooi."

"Uiteraard zou het deugd doen om wat punten te scoren", gaat Arne Schonkeren voort.


Vanavond wordt dat geen sinecure, dan komt leider Bocholt over de vloer. In de heenmatch kreeg Izegem een 41-22 om de oren van (ex-)internationals Jeroen De Beule en Serge Spooren.


"Enerzijds gaan we onze naam verdedigen", vertelt Schonkeren. "Anderzijds hebben we veel respect voor Bocholt, het sterkste team van het laatste decennium in België en Nederland."


"We willen beter handballen dan in de heenmatch. Toen waren we kansloos, nu willen we het de kampioen zo moeilijk maken."

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

500 tot 600 supporters

Izegem zal vanavond op zijn supporters kunnen rekenen. Die zakken in groten getale af naar sporthal De Krekel.


"In België hebben wij misschien wel de meeste toeschouwers", vertelt Arne Schonkeren vol trots. "Op dat vlak vormen we alvast een meerwaarde voor de BENE-League."

 

"Het beste handbal kunnen we nog niet bieden, wel de beste sfeer", knipoogt de doelman. "De handbalsport leeft echt in onze regio."

 

"Gemiddeld komen er 500 toeschouwers kijken, voor een topaffiche kunnen dat er 600 zijn. Wat veel is voor een handbalwedstrijd in ons land."

 

"Daarom willen we ook zo graag nog een wedstrijd winnen in de BENE-League: voor onze supporters."

Gerelateerd:

BENE-League handbal

finale play-offs 
Bocholt Wezet 24-25
halve finales play-offs
heen Aalsmeer (Ned) Bocholt 27-29
  Lions (Ned) Wezet 26-25
terug Wezet Lions (Ned) 30-28
  Bocholt Aalsmeer (Ned) 37-36
stand na reguliere competitie
    M ptn
1. Bocholt 22 35
2. Wezet 22 33
3.  Lions (Ned) 22 31
4. Aalsmeer (Ned) 22 30
5. Volendam (Ned) 22 30
6. Hurry Up (Ned) 22 23
7. Pelt 22 22
8. Bevo (Ned) 22 22
9. Eupen 22 19
10. Hubo 22 14
11. Houten (Ned) 22 3
12. Izegem 22 2