Ga naar de inhoud

"Of ik naar de Olympische Spelen ga? Ik geloof er niet in", slikt Shari Bossuyt

Ine Beyen zocht Shari Bossuyt op voor Sportweekend.

Shari Bossuyt staat bijna een half jaar aan de kant na een positieve dopingtest in Frankrijk. "Ik heb geen idee hoe het product in mijn lichaam terechtgekomen is", vertelt de 23-jarige wielrenster, die nu bijklust in een garage voor vrachtwagens.

Op 19 maart testte Shari Bossuyt in Frankrijk positief op letrozole metabolite, begin juni raakte het nieuws bekend. Sindsdien staat de 23-jarige renster op non-actief.

 

Bijna een half jaar later zit Bossuyt nog altijd met vraagtekens. "Ik heb geen idee hoe het product in mijn lichaam terechtgekomen is", vertelt ze in Sportweekend. ""Waarom ik?", heb ik vaak gedacht."

 

"Soms vervloek ik ook dat ik die rit in de ronde van Normandië gewonnen heb. Anders had ik niet naar de dopingcontrole gemoeten."

Opvallend: ze testte positief op hetzelfde product als veldrijder Toon Aerts, die in dezelfde Franse regio positief plaste, ook zijn onschuld uitschreeuwde, maar toch 2 jaar aan de kant moest, ook al ging het om erg minieme waarden. Bij Bossuyt zijn de waarden nog lager.

 

Haar ploeg Canyon-SRAM kon niet anders dan Bossuyt opzij te zetten. Om rond te komen, klust ze nu bij in een garage voor vrachtwagens.

 

"In het begin heb je dan wel wat overschot, maar er moet toch snel een oplossing gevonden worden. Ik ben er halftijds begonnen op de marketingafdeling."

Soms vervloek ik ook dat ik die rit in de ronde van Normandië gewonnen heb.

Shari Bossuyt

"Was ook Lottes droom"

Een jaar geleden zag het er nog zo mooi uit voor Shari Bossuyt. Samen met Lotte Kopecky won ze het WK ploegkoers op de piste. De weg naar een olympische medaille lag open.

 

Is er nog een kans dat Bossuyt Parijs 2024 haalt? "Neen, ik geloof er niet in", slikt ze.

 

En dat vindt ze erg voor Kopecky. "Het was een zware domper voor mij en Lotte. Ik heb geen schuldgevoel, maar het is toch ook een droom van haar die aan de kant wordt geschoven."

Een jaar geleden stonden Shari Bossuyt en Lotte Kopecky met WK-goud te blinken.