Ga naar de inhoud

Bondscoach De Ketele hoopt op snel einde in "vreselijke" dopingzaak Bossuyt: "Haar olympische droom vervullen"

 di 18 juli 2023 09:53
Kenny De Ketele kan niet rekenen op zijn "regenboogdames" Bossuyt en Kopecky.

Nog voor hij zijn selectie voor het WK baanwielrennen bekendmaakte, liet bondscoach Kenny De Ketele het slechte nieuws al vallen. Lotte Kopecky zal haar wereldtitel in de ploegkoers niet verdedigen zonder Shari Bossuyt. Zij staat op non-actief door dopingperikelen. "Vooral voor Shari is het vreselijk, maar ook voor Lotte weer een opdoffer", deelt De Ketele.

"Het is verschrikkelijk."

 

Bondscoach Kenny De Ketele kijkt reikhalzend en met ambitie uit naar het WK baanwielrennen. Al blijft de dopingzaak rond Shari Bossuyt sluimeren in zijn achterhoofd.

 

Vorige maand raakte bekend dat ze een positieve letrozoleplas had laten optekenen. Zelf schreeuwt Bossuyt haar onschuld uit, maar ze blijft ook tot en met het WK op non-actief staan.

 

Reden genoeg voor Lotte Kopecky om ook verstek te laten gaan voor de ploegkoers.

 

"We hebben redelijk wat trainingssessies gehad met onze regenboogdames. Zij zijn heel inspirerend. Ik genoot daar enorm mee als coach. De recente ontwikkelingen doen dan ook heel veel pijn", reageert De Ketele.

Ik snap volledig dat Kopecky het zonder Bossuyt niet ziet zitten.

Kenny De Ketele

"Vooral voor Shari is het vreselijk", heeft de bondscoach oog voor het menselijke leed.

 

"We praten nog veel en hopen dat de zaak snel voorbij is. Ik hoop dat we haar olympische droom nog kunnen vervullen. Haar plaats is bij ons op de fiets en niet thuis in de zetel."

 

Ook voor Lotte Kopecky is de afzegging (opnieuw) een flinke domper. "Ze heeft wat moeten verwerken de laatste tijd."

 

"Enerzijds vind ik het jammer dat ze niet met een jongere aan haar zijde ten strijde trekt, anderzijds snap ik het volledig dat ze het niet ziet zitten. Ze heeft geen garanties op een medaille en heeft ook een druk programma individueel en op de weg."

 

Eindigen doet De Ketele met een positieve noot: "Uiteindelijk geeft het opportuniteiten aan jonge rensters die nu voor de leeuwen gegooid worden, maar daar ook klaar voor zijn."

Gerelateerd: